tromaktiko: Άλλο ΑΑΣΠΕ και άλλο... ΑΣΠΕ

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Άλλο ΑΑΣΠΕ και άλλο... ΑΣΠΕ



Τα παρακάτω είναι από έγγραφο του υπουργείου παιδείας για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού.

"Τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τα οποία θα πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι που θα δηλώσουν ότι ανήκουν στην κατηγορία αυτή, κατά την οριστικοποίηση του Μηχανογραφικού τους Δελτίου και θα πρέπει να έχουν ημερομηνία έκδοσης μέχρι την ημερομηνία αυτή και είναι τα παρακάτω:
α) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το Δήμο, που έχει εκδοθεί εντός τριμήνου πριν την υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου.
β) Πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ), που έχει εκδοθεί οπωσδήποτε εντός τριμήνου πριν την υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου
γ) έγγραφο δημόσιας αρχής ή υπηρεσίας ή λογαριασμός κοινής ωφελείας από το οποίο προκύπτει ο τόπος κατοικίας των γονέων τους ή της οικογένειάς τους
δ) Επικυρωμένο Αντίγραφο Εκκαθαριστικού Σημειώματος φόρου εισοδήματος."

Αυτή η περίφημε ΑΣΠΕ ( αναπόφευκτη η σύγκριση με την ΑΑΣΠΕ) με ποιο δικαίωμα μπορεί να υποκαθιστά ή να συμπληρώνει τα πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης που εκδίδει η πολιτεία;
Αφού απέσπασαν τη σκανδαλώδη ρύθμιση με τις επιπλέον θέσεις στις σχολές, κάνουν και επίδειξη συντεχνιακού θράσους. Το δήθεν εισοδηματικό κριτήριο είναι για κοροϊδία. Δηλαδή ένας τρίτεκνος με εισόδημα 70000 έχει κανέναν ανάγκη για να σπουδάσει το παιδί του; )
Κατά την άποψή μου πρόκειται για την πιο ιδιοτελή συντεχνία που όλως περιέργως συσπειρώνεται και γύρω από την εκκλησία. Πόσο αρεστή στην εκκλησία μπορεί να είναι η θεωρία «Τα δικά μας τα παιδιά να.. βολεύονται και οι άλλοι ας πάνε να..»;
Ο νόμος - έκτρωμα της κ. Γιαννάκου το 2004 (η πρώτη απόφαση που πήρε, λες και ξεχρέωνε κάποιο γραμμάτιο στην ερίτιμη ΑΣΠΕ) είχε ως αποτέλεσμα να γεμίσει η δευτεροβάθμια εκπαίδευση με πολύτεκνους εκπαιδευτικούς διαφόρων αχρείαστων ειδικοτήτων. Σύμφωνα με έρευνα οι φιλόλογοι, οι μαθηματικοί και οι φυσικοί πολύτεκνοι που διορίστηκαν με το νόμο - έκτρωμα Γιαννάκου δεν υπερβαίνουν τους 340. Οι χιλιάδες άλλοι, απλά διορίστηκαν. Σε σχολείο υπήρχαν 7 γεωπόνοι ( 5 πολύτεκνοι) και 13 μαθητές.
Μιας και το υπουργείο νοιάζεται τόσο πολύ γι΄ αυτούς ας δώσει το μέσο όρο των βαθμολογιών των παιδιών αυτών για να δούμε πόσο ενδιαφέρονται πραγματικά για την επίδοση των παιδιών τους και πώς παραγκωνίζονται και διώχνονται τα άξια και ικανά παιδιά.

Στους τρίτεκνους και πολύτεκνους που απ' ότι φαίνεται τεκνοποίησαν με κάποια υστεροβουλία ή από κακή εκτίμηση της μελλοντικής αδυναμίας, θυμίζω τα λόγια του Κρίτωνα στο Σωκράτη. " Η ου χρή ποιείσθαι παίδας ή συνδιαταλαιπωρείν και τρέφοντα και παιδεύοντα. Υμείς δε ω πολύτεκνοι και τρίτεκνοι δοκείτε τα ραθυμότατα αιρείσθαι." Γι αυτό πάμε ..κατά διόλου.
Κατά τα άλλα η τρόικα μας μάρανε. Υπάρχουν πολλές εγχώριες τρόικες.
Ξέρω ότι το δημοσίευμά μου θα το χαρακτηρίσουν λιβελλογράφημα ή αντι .. πολυτεκνικό παραλήρημα. Ας σκεφθούν όμως σαν συν.. άνθρωποι και όχι σαν σύντεχνοι και θα δουν τις σκληρές αλήθειες.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!