tromaktiko: Διάρρηξη στο Δημοτικό Σχολείο Βαθέως Καλύμνου

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Διάρρηξη στο Δημοτικό Σχολείο Βαθέως Καλύμνου



Τι να πει κανείς. Την μια να είναι γονείς και μαθητές του δημοτικού σχολείου στο Βαθύ χαρούμενοι επειδή περάσανε ωραίες στιγμές στην... σχολική γιορτή για την λήξη της σχολικής χρονιάς και την επομένη να είναι ανάστατοι επειδή άγνωστοι διέρρηξαν το σχολείο.

Συγκεκριμένα τα ξημερώματα της Κυριακής 12/6 άγνωστοι διέρρηξαν το Δημοτικό Σχολείο Βαθέως. Παραβίασαν το παράθυρο της κουζίνας, μπήκαν στον χώρο και έκλεψαν κιβώτια με μπύρες και αναψυκτικά που περίσσεψαν από την σχολική γιορτή και ηλεκτρολογικό εξοπλισμό όπως ηλεκτρικά κατσαβίδια, τρυπάνια κλπ αξίας 250 ευρώ. Στην συνέχεια παραβίασαν και την αποθήκη αλλά δεν βρήκαν τίποτα για να κλέψουν. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία και υπεβλήθησαν μηνύσεις κατα παντώς υπευθύνου.

Όπως μας τονίσανε από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, το θέμα δεν είναι πλέον το οικονομικό αλλά η ασφάλεια του σχολείου και κατ'επέκταση και των μαθητών αφού αυτή η διάρρηξη είναι η δεύτερη που συμβαίνει σε αυτό το σχολείο οπότε θα αναγκαστούν να λάβουν επιπλέον μέτρα ασφαλείας.

Αυτά συμβαίνουν δυστυχώς σε περιοχές με ελλειπέστατη ασφάλεια. Καιρός είναι να επανέλθει αυτό το θέμα στην επικαιρότητα και επιτέλους να γίνει κάτι.
http://www.kalymniansvoice.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!