tromaktiko: Αστυνομικοί από Ελλάδα ενόψει της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την Κύπρο

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Αστυνομικοί από Ελλάδα ενόψει της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την Κύπρο



Αστυνομικοί από την Ελλάδα ενδεχομένως να επιστρατευθούν για την κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν σε θέματα ασφάλειας με την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Κύπρο το δεύτερο εξάμηνο του 2012.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, δήλωσε ότι υπάρχει καταρχήν συμφωνία του Αρχηγού της Αστυνομίας με τον ομόλογό του της Ελλάδας, σε μια προσπάθεια η μια χώρα να συνδράμει την άλλη αποκλειστικά στο θέμα της ασφάλειας με δεδομένη την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ εκ μέρους της Ελλάδας το 2014, μετά την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας το 2012.

Οι λεπτομέρειες της προκαταρκτικής συμφωνίας θα συζητηθούν διεξοδικά μεταξύ των δύο Αρχηγών για να προσδιοριστεί επακριβώς το περιεχόμενο της συνεργασίας. Ο Μιχάλης Κατσουνωτός ανέφερε ότι η Αστυνομία βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τη Γραμματεία της προεδρία της ΕΕ, καθώς και σε επαφή και με Ευρωπαίους εμπειρογνώμονες.

Είπε επίσης ότι πολύ σύντομα αναμένεται, στην Κύπρο η κάθοδος ομάδας εμπειρογνωμόνων οι οποίοι θα εφοδιάσουν την Αστυνομία με την απαραίτητη τεχνογνωσία σε θέματα ασφαλείας της προεδρίας. Το σεμινάριο θα κληθούν να παρακολουθήσουν όχι μόνο μέλη της Αστυνομίας αλλά και άλλοι λειτουργοί επιφορτισμένοι με καθήκοντα που αφορούν την ασφάλεια της προεδρίας, σε μια προσπάθεια να εφοδιαστεί το Σώμα με την απαραίτητη τεχνογνωσία για την αντιμετώπιση προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν μέσα από μια τέτοια μεγάλη επιχείρηση ασφαλείας.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο επιστράτευσης εθελοντών, ο Μιχάλης Κατσουνωτός είπε ότι έχει γίνει συγκεκριμένη εισήγηση από τον Αρχηγό της Αστυνομίας ωστόσο όμως δεν έχει βρει πρόσφορο έδαφος.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!