tromaktiko: Τσίπρας: Ζήτησε εκλογές, χαρακτήρισε εξουσιομανή τον Παπανδρέου

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Τσίπρας: Ζήτησε εκλογές, χαρακτήρισε εξουσιομανή τον Παπανδρέου



Την κατάθεση της λαϊκής εντολής και την άμεση προσφυγή στις κάλπες, πριν την υπερψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος από τη Βουλή, αξίωσε από τον Γιώργο Παπανδρέου ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησής του στο πλαίσιο της...
 «Ώρας του Πρωθυπουργού». Ο κ. Τσίπρας απέρριψε την προσφυγή σε δημοψήφισμα («δημοψήφισμα για ποιο πράγμα και αφού περάσετε τα μέτρα; Για το γένος των αγγέλων;» ρώτησε χαρακτηριστικά) και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, πως όντας «εξουσιομανής, κάνει πως δεν καταλαβαίνει, γαντζωμένος στην καρέκλα του Μεγάρου Μαξίμου». Αργότερα δε, τον εγκάλεσε πως «δεν σκέφτεστε οποιαδήποτε άλλη λύση που να έχει ως προοπτική την πιθανότητα να μην είστε πρωθυπουργός. Θέλετε να φέρετε τεχνοκράτες, την κρατικοδίαιτη τραπεζοκρατία. Τι θα αλλάξει;»

«Είναι πολύ εύκολο να δικάζει κανείς προθέσεις», απάντησε ο Πρωθυπουργός. «Θέλω να σεβαστείτε το ότι σέβομαι την καλή προαίρεση του κάθε βουλευτή και πολίτη αυτής της χώρας. Ποιος θέλει να βγαίνει με τον δίσκο να μαζεύει λεφτά απ’ τις άλλες χώρες και να ακούει και τα σχολιανά του;».

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως το ζητούμενο, τόσο για την κυβέρνηση, όσο και για τους πιστωτές, είναι «να φύγουμε από την κηδεμονία της τρόικας»: «Νομίζετε πως θέλουν να μας χρηματοδοτούν αυτοί; Υπάρχουν και θεωρίες συνωμοσίας, ότι οι πιστωτές μας ήθελαν την Ελλάδα υπό χρεοκοπία. Τα λεφτά τους ήθελαν, να απαλλαγούν απ’ την Ελλάδα! Στο ΔΝΤ λέγανε: «γιατί δίνουμε σ’ αυτήν την πλούσια χώρα, στην Ελλάδα, το μεγαλύτερο πακέτο βοήθειας, όταν υπάρχουν φτωχές χώρες στην Ασία και την Αφρική;»…»

thebest.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!