tromaktiko: Περί: "Λ. Κανέλλη: Να αρνηθούμε το χρέος..."

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Περί: "Λ. Κανέλλη: Να αρνηθούμε το χρέος..."



Φίλτατε δεν προσπαθώ να σε φοβίσω, αλλά να καταδείξω πτυχές που δεν ανέφεραν οι λαλίστατοι πολιτικοί μας. http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/06/blog-post_2119.html .

Δεν θέλω να το πάρεις προσωπικά, αλλά θεωρώ αφελές το να μην περιμένουμε αντιδράσεις και μάλιστα λυσσαλέες αν τελικά αρνηθούμε να πληρώσουμε το χρέος.

Άνθρωποι που επαναλαμβάνω στοχοποιούν χώρες (Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Λιβύη κτλ) πότε για για να τους κλέψουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές τους και πότε για να επαναδιατάξουν τα πιόνια τους στη διεθνή γεωστρατηγική σκακιέρα, περιμένεις ότι θα χάσουν μερικές εκατοντάδες δισεκατομμύρια ή τις Ελληνικές πλουτοπαραγωγικές πηγές που έχουν στο μάτι, χωρίς να κάνουν τίποτα;

Περιμένεις να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια τη στιγμή που θα δημιουργείται ένα προηγούμενο και θα μπορούν κατόπιν ΟΛΕΣ οι υπερχρεωμένες και μη χώρες, να αρνούνται την πληρωμή των χρεών τους; Θα καταλύεται το σύστημά τους και αυτοί που έχουν σκοτώσει κόσμο και κοσμάκη για να το στήσουν, θα κάτσουν να κοιτάνε;

Σε τόσο σοβαρά ζητήματα δεν προχωράς "βλέποντας και κάνοντας".
Και από τη στιγμή που ούτε η Κανέλλη, ούτε ο Στρατούλης δεν συζητάνε για αυτά τα θέματα, είναι σαφές ότι δεν έχουν κανένα σχέδιο.

Αν εννοείς την απάντηση της Κανέλη (που μάλιστα κόμπιασε) για τα 7 δις , συγγνώμη, αλλά αυτό από μόνο του έχει από πίσω μια σειρά από συνέπειες στις οποίες δεν αναφέρθηκε. Δεν είδα καμία ανάλυση. Όταν λέει ότι θα περικοπούν 7 δις επιπλέον από μισθούς και συντάξεις, σημαίνει ότι στο ήδη πενιχρό σου εισόδημα θα πέσει κι άλλο χοντρό ψαλίδι. Αυτό από μόνο του (ακόμα και αν μας χάριζαν το χρέος) χωρίς ανάπτυξη είναι αυτοκτονία. Ποιά η πρόταση της Κανέλη για την ανάπτυξη; Ποιές οι λύσεις για την επιπλέον συρρίκνωση της οικονομίας που θα υπάρξει; Γιατί η Κανέλη και ο Στρατούλης δεν λένε τίποτα για τα παραμέσα και κραυγάζουν μόνο την πιασιάρικη ατάκα που ακούγεται ευχάριστα στον κόσμο;

Ξέρεις τί νομίζει ο κόσμος ότι θα γίνει αν δεν πληρώσουμε τα χρέη; Νομίζει ότι η καθημερινότητά του θα γυρίσει σε μια κατάσταση όπως ήταν πριν 2-3 χρόνια, οπότε θα είναι όλα μέλι-γάλα.

Όταν λες ότι σαν χώρα δεν μας λείπει τίποτα, τί εννοείς; Τί παράγουμε και δεν το ξέρω;
Στα τρόφιμα, δεν βρίσκεις ούτε Ελληνικά όσπρια. Εισάγουμε τρόφιμα για να καλύψουμε τις ανάγκες. Σε ποιό τομέα λες ότι είμαστε αυτάρκεις; Τί δεν εισάγουμε; Ρουχισμό; πρώτες ύλες; Ηλεκτρικές/ηλεκτρονικές συσκευές; Απορρυπαντικά; Αναλώσιμα νοσοκομείων; Καύσιμα; Ανταλλακτικά για όλο τον ιδιωτικό και δημόσιο εξοπλισμό που υπάρχει στη χώρα;

Αν δεν το ξέρεις μέχρι και καρφίτσες και χαρτοπετσέτες εισάγουμε γιατί ΔΕΝ παράγουμε είτε καθόλου, είτε σε ικανοποιητικές ποσότητες. Ούτε ένας τομέας της Ελληνικής οικονομίας (πέραν του τουρισμού και της ναυτιλίας) δεν είναι αυτάρκης.

Πώς λες λοιπόν ότι δεν μας λείπει τίποτα; Εσύ ο ίδιος σε μια έλλειψη καυσίμων που θα εκτοξεύσει την τιμή τους, θα κάνεις επανάσταση.

ΣΥΜΦΩΝΩ να ζοριστούμε για τη δική μας ανάπτυξη, να αρνηθούμε την πληρωμή του χρέους, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Συνέπειες πολύ σοβαρές.

Συνέπειες που από ότι καταλαβαίνω από τα λεγόμενά σου ΔΕΝ τις αντιλαμβάνεσαι επειδή ΔΕΝ σου τις λένε οι πολιτικοί που κάνουν την πρόταση.

Κι όταν ξεκινάς να κάνεις κάτι που δεν το έχεις υπολογίσει καθόλου, στην πρώτη μεγάλη δυσκολία λακίζεις, χάνεις τον προσανατολισμό σου και τα βάζεις με τον διπλανό σου κι όχι με αυτόν που σε οδήγησε εκεί. Υπό αυτές τις συνθήκες μην περιμένεις τίποτα καλό να προκύψει.

Από τη στιγμή που δεν ενημερώνουν τον κόσμο για τις συνέπειες και δεν δίνουν λογικές και εφαρμόσιμες απαντήσεις η Κανέλλη και ο Στρατούλης, έχω δικαίωμα να θεωρώ ότι είναι καιροσκόποι που ψηφοθηρούν σε μια τόσο δύσκολη στιγμή για τη χώρα.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!