tromaktiko: ΥΠΕΚΑ - Κλειστό επάγγελμα ενεργειακού επιθεωρητή - Πράσινη ανάπτυξη και πράσινα άλογα

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

ΥΠΕΚΑ - Κλειστό επάγγελμα ενεργειακού επιθεωρητή - Πράσινη ανάπτυξη και πράσινα άλογα



Τους τελευταίους μήνες οι νεότεροι μηχανικοί είμαστε θύματα του μεγαλύτερου επαγγελματικού αποκλεισμού στην ιστορία του επαγγέλματος στην Ελλάδα.

Βέβαια τα ΜΜΕ δεν αναφέρονται στο θέμα οπότε ουσιαστικά δεν υπάρχει , άσχετα αν έχει οδηγήσει σε ανεργία ή μαύρη εργασία χιλιάδες νέους μηχανικούς., καθώς φαίνεται ότι ζούμε σε ιδιότυπη τηλεδημοκρατια.

Ορίστηκαν από το υπεκα με αντιεπιστημονικά - ηλικιακά , κριτήρια όλοι οι μηχανικοί ασχέτου ειδικότητας με πάνω από δεκαετή εμπειρία προσωρινοί ενεργειακοί επιθεωρητές, ενώ οι υπόλοιποι νεότεροι άσχετα αν είναι πιο εξειδικευμένοι στο θέμα με μεταπτυχιακά, διδακτορικά, εμπειρία κτλ περιμένουν καρτερικά το πράσινο υπεκα να υπογράψει μια υπουργική απόφαση ώστε να αρχίσει η πιστοποίηση μόνιμων επιθεωρητών. Μάταια εδώ και μήνες το θέμα περιέργως κόλλησε.

Το αποτέλεσμα προφανές.
Οι νέοι δουλεύουν σε μεγαλομηχανικους για ψίχουλα ή οδηγούνται σε ανεργία, και μετανάστευση ενώ οι τεχνικές εταιρείες εδραιώνονται στην αγορά με συνεργασίες με μεσίτες κτλ

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του άδικου αποκλεισμού που το ΠΑΣΟΚ επέφερε στους νέους ,οποιοσδήποτε μηχανικός που θα πάρει άδεια εξάσκησης από το ΤΕΕ, έχει δικαίωμα να μελετήσει, κατασκευάσει, επιβλέψει κατασκευή οποιουδήποτε μεγέθους κτήριο αλλά σύμφωνα με τον πράσινο νόμο – δώρο δεν έχει δικαίωμα να επιθεωρήσει ένα δωματιάκι.

Οι αντιδράσεις μας, οι επιστολές μας, τα ψηφίσματα δεν αξιολογούνται ούτε για μονόστηλο στις εφημερίδες και φυσικά ούτε για 1 λεπτό ρεπορτάζ από τα κανάλια.
Ελπίζω οι χιλιάδες άδικα αποκλεισμένοι μηχανικοί από το νέο κλειστό επάγγελμα του ενεργειακού επιθεωρητή που δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ να δείξουμε στις επόμενες εκλογές ότι δεν ξεχνάμε

Άνεργος μηχανικός
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!