tromaktiko: Η κυβέρνηση «εκτελεί» εργαζόμενους, συνταξιούχους και μικρομεσαίους

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Η κυβέρνηση «εκτελεί» εργαζόμενους, συνταξιούχους και μικρομεσαίους



Η Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011, είναι η δεύτερη ιστορική ημέρα για τη χώρα, μετά την υπογραφή του μνημονίου, από την…
σοσιαλιστική μας κυβέρνηση. Η κυβέρνηση των μνημονίων πλέον, αποφάσισε με το έτσι θέλω και εκτελώντας τις εντολές των δανειστών της… Ελλάδας να αποτελειώσει, σήμερα τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους μικρομεσαίους! Το περίφημο μεσοπρόθεσμο εγκρίθηκε από το υπουργικό και τώρα ξεκινά ο Γολγοθάς της κυβέρνησης για να το ψηφίσει στη βουλή. Μένει να δούμε πλέον ποιοι και πόσοι από τους βουλευτές, που δήλωναν τις προηγούμενες ημέρες ότι δεν θα ψηφίσουν τα βάρβαρα μέτρα, θα τηρήσουν το λόγο τους ή όπως κάνουν πάντα θα ποιήσουν την νήσσαν…

Η έκτακτη εισφορά που επιβάλλεται είναι ουσιαστικά …μόνιμη, καθώς θα ισχύσει για τέσσερα χρόνια και μάλιστα θα επιβληθεί σε όλους τους πολίτες με εισόδημα πάνω από 8.000 ευρώ! Άρα, μειώνεται το αφορολόγητο και απλώς το χαράτσι θα κλιμακώνεται μεταξύ του 1% και του 3%, ανάλογα με το εισόδημα. Πάνω από τις 10.000 ευρώ θα ισχύει το 3%..

Την πρόθεσή του να συναίνεση ακόμα και σε πρόσωπα κοινής αποδοχής σε καίριους τομείς εξέφρασε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της εισήγησής του στο υπουργικό συμβούλιο. Τα πρόσωπα αυτό «θα αξιοποιηθούν χωρίς κομματικό περιορισμό, αλλά με γνώμονα την ικανότητα και τη σύμπνοια στην προσπάθεια που γίνεται.

Για το θέμα της συναίνεσης είπε ότι «εφ’ όσον με τον κ. Σαμαρά συμφωνούμε στους στόχους, δεν έχουμε παρά να αναζητήσουμε τους τρόπους» και προανήγγειλε ότι θα απευθύνει πρόσκληση διαλόγου και συνεργασίας στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας διαλόγου και πρόσθεσε «να πάμε γραμμή – γραμμή, να διαμορφώσουμε το τελικό σχέδιο».

Κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Ραγκούσης παρουσίασε το προσχέδιο νόμου για το δημοψήφισμα, ωστόσο ο πρωθυπουργός έσπευσε να διευκρινίσει ότι «δεν θα μπουν αυτονόητα διλήμματα».

Τα μέτρα – εκτέλεσης των ελλήνων

Αφού απέτυχαν σε όλα κι αφού όλα αυτά που δήθεν συζητούν επί μέρες στο ΠΑΣΟΚ και στην κυβέρνηση έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα: αποφάσισαν με πολιτική κουτοπονηριά αντί της μείωσης του αφορολόγητου να επιβάλλουν κεφαλικό φόρο! Όπως έκαναν οι… πασάδες επί τουρκοκρατίας! Το έκτακτο «χαράτσι» θα ισχύσει για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ με κλιμακωτό συντελεστή και ισχύ για τέσσερα χρόνια. Και μάλιστα οι θεομπαίχτες σκέφτονται να έχει αναδρομική ισχύ για το 2010.

Μειώνουν στο μισό το αφορολόγητο για κατοχή ακίνητης περιουσίας.

Η εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης κίνησης – θα φτάσει το 1,60- 1, 70 ευρώ- θα έχει ως αποτέλεσμα να ζήσουμε το χειμώνα δραματικές σκηνές. Για το συγκεκριμένο χαράτσι υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις από υπουργούς και ενδεχομένως να μην παρθεί απόφαση σήμερα…

Εγκαταλείπεται πιθανότατα –για αργότερα ίσως- και η επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα αναψυκτικά, αλλά όχι και στο φυσικό αέριο.

Αύξηση 10% τα τέλη κυκλοφορίας

Ακριβαίνουν τα φτηνά τσιγάρα από 2,40 έως 3 ευρώ, αυξάνουν κατά μέσο όρο 10% τα τέλη κυκλοφορίας.

Επιβάλλουν έκτακτες ή ειδικές εισφορές σε συντάξεις, υπέρ ανέργων από μισθωτούς, δημοσίους υπαλλήλους και ελεύθερους επαγγελματίες, επιχειρήσεις, ιδιοκτήτες σκαφών, αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού, πισινών.

Απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, εισάγοντας πρακτικές και λογικές που παραπέμπουν κυριολεκτικά σε εργασιακό μεσαίωνα.

Το μισθολόγιο του δημόσιου τομέα εναρμονίζεται με τα δεδομένα του ιδιωτικού τομέα, αναφέρει ρητά το Μεσοπρόθεσμο, με το νέο μισθολόγιο που θα ισχύσει από τον Ιούλιο.

Ξεπουλούν και τα τελευταία ασημικά

Επισπεύδονται οι αποκρατικοποιήσεις με την ένταξη στον προγραμματισμό του 2011, του ΟΠΑΠ και του ΔΕΣΦΑ και τη σύμπτυξη μέχρι το τέλος του 2012, του στόχου για την είσπραξη 15 δισ. ευρώ, που επρόκειτο να εισπραχθούν μέχρι το 2013. Σειρά για ξεπούλημα παίρνουν και τα ΕΛΠΕ.
http://www.kentrinews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!