tromaktiko: Ένας “κλόουν” προτείνει να μας διώξουν από την Ευρώπη

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Ένας “κλόουν” προτείνει να μας διώξουν από την Ευρώπη



Το 2012, όταν η Ολυμπιακή σημαία θα εισέρχεται στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, ο δήμαρχος της ιστορικής πρωτεύουσας που αντιστάθηκε στο ναζισμό, θα είναι ένας «κλόουν». Αυτό είναι το παρατσούκλι του 47χρονου Μπόρις Τζόνσον, που το 2008 κατάφερε να εκθρονίσει τον φαινομενικά ανίκητο «κόκκινο Κεν» Λίβινγκστον, και να χαρίσει στους Τόρις τον πρώτο δήμο της Αγγλίας.

Ο Μπόρις Τζόνσον συγκροτούσε, από κοινού με τον Ντέιβιντ Κάμερον και τον Τζορτζ Όσμπορν τους «big three» του Συντηρητικού Κόμματος, γύρω από τους οποίους συγκεντρώνονταν προχωρημένες προσδοκίες για το μέλλον, και για την πολιτική ανατροπή των Νέων Εργατικών, του Τόνι Μπλερ και του Γκόρντον Μπράουν.

Η ανατροπή έγινε τελικά, αλλά από το δίδυμο Κάμερον-Όσμπορν, οι οποίοι κατέλαβαν το αξίωμα του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών αντίστοιχα, ακριβώς όπως είχε συμβεί πριν από μια δεκαετία με το δίδυμο Μπλερ-Μπράουν.

Ο «κλόουν»… περιορίστηκε στα καθήκοντα του δημάρχου του Λονδίνου, η παρουσία του ωστόσο κάθε άλλο παρά διακοσμητική είναι. Επίμονος λάτρης των ποδηλάτων, ο άλλοτε δημοσιογράφος και αρθρογράφος της «Daily Telegraph», ασχολήθηκε σήμερα… μαζί μας. Και με άρθρο του στην εφημερίδα που κάποτε τον συντηρούσε οικονομικά, υποστηρίζει ότι «ίσως το μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσαμε να κάνουμε προς τους Έλληνες, θα ήταν να τους αφήσουμε να προχωρήσουν μόνοι τους». Και συμπληρώνει: «Η χρεοκοπία άλλωστε φαντάζει μια αναπόφευκτη επιλογή, που όσο πιο σύντομα συμβεί, τόσο το καλύτερο».

Η προτροπή του Μπόρις Τζόνσον να μας δείξουν την πόρτα της εξόδου από την ευρωζώνη, έχει ξεχωριστή σημειολογία, αν σκεφτούμε ότι προέρχεται από έναν πολιτικό ο οποίος έχει δηλώσει στο παρελθόν, την παθολογική λατρεία του για την Αρχαία Αθήνα, και τον ελληνικό πολιτισμό.

Αποτελεί μια δυσάρεστη έκπληξη, στην κατεύθυνση αλλά όχι και το μέγεθος της αντίστοιχης απογοήτευσης από την παρόμοια προτροπή του Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν. Όταν και οι αληθινοί Φιλέλληνες μας γυρίζουν την πλάτη, μάλλον πρέπει να σκεφτούμε ότι κάτι δεν κάνουμε εμείς καλά.
http://www.statesmen.gr/32300/ipios-logos
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!