tromaktiko: Αποτελέσματα υγειονομικών ελέγχων για κρούσματα λεγεωνέλλας

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Αποτελέσματα υγειονομικών ελέγχων για κρούσματα λεγεωνέλλας



Η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο του προγράμματος που έχει καταρτίσει, προκειμένου να ελεγχθούν όλες οι εγκαταστάσεις... (ξενοδοχεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, κολυμβητικές δεξαμενές), οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011 που θα διεξαχθούν από 25 Ιουνίου - 4 Ιουλίου, πραγματοποιεί διαρκείς ελέγχους.

Έτσι, κατόπιν ελέγχων που πραγματοποίησε κλιμάκιο εποπτών Δημόσιας Υγείας της Δ/νσης Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικών Ελέγχων Κεντρικού και Νότιου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής στις 25 Μαΐου 2011, στις εγκαταστάσεις δύο (2) παραλιακών ξενοδοχείων των Νοτίων προαστίων που έχουν επιλεγεί από την Οργανωτική Επιτροπή των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011, και τα δείγματα των οποίων εστάλησαν στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας, διαπιστώθηκε ότι:
Το εύρος του μικροβιακού φορτίου της λεγεωνέλλας κυμάνθηκε για το ένα ξενοδοχείο από 500-1000 μικρόβια ανά λίτρο νερού, για το δε δεύτερο από 500 έως 4000 ανά λίτρο νερού. Σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική και τις Ευρωπαϊκές συστάσεις της Ευρωπαϊκής Ομάδας Εργασίας για τις λοιμώξεις από λεγεωνέλλα, το σύστημα ύδρευσης ενός κτηρίου δημόσιας χρήσης θεωρείται ότι βρίσκεται υπό έλεγχο, όταν το φορτίο είναι κάτω από 1.000 βακτήρια λεγεωνέλλας ανά λίτρο νερού.

Παρόλα αυτά η Περιφέρεια Αττικής που βρίσκεται σε επαγρύπνηση, θα επιληφθεί, ώστε και στα δύο ξενοδοχεία να γίνουν οι απαραίτητες απολυμάνσεις και επιβεβαιώσεις της αποτελεσματικότητάς τους, ώστε άμεσα το μικροβιακό φορτίο να ελαχιστοποιηθεί ή και να εξαλειφθεί.

Οι ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων ενημερώθηκαν άμεσα (17.06.2011) από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα, ενώ τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011, θα πραγματοποιηθεί νέα διαδικασία ελέγχου των εγκαταστάσεων και δειγματοληψία, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων έλαβαν τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος και την προστασία των διαμενόντων.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!