tromaktiko: Απάντηση για τις αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Απάντηση για τις αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας



Συμπονώ όσο τίποτα άλλο τους αναγνώστες για την απόφαση του υπουργείου Παιδείας σχετικά με τις προυποθέσεις φοίτησης μαθητών στα ολοήμερα σχολεία.

Αν τελικά παραμείνει η εγκύκλιος το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ.Και λέω αν παραμείνει γιατί εδώ άλλα λένε το πρωί , άλλα το μεσημέρι και άλλα το βράδυ.
Το ολοήμερο φυσικά και δεν είναι πάρκινγκ. Είναι ένας θεσμός που στο φινάλε εξυπηρετεί όλους τους παιδαγωγικούς σκοπούς που έχουν καταγραφτεί. Οι ίδιοι θέσπισαν το θεσμό του ολοήμερου και το υποστήριζαν ως εσχάτων. Και αυτοί οι ίδιοι αυτοαναιρούνται.Έκοψαν την επιλογή των μαθητών για τη δεύτερη ξένη γλώσσα σε όλες τις βαθμίδες . Μα σαν δεν ντρέπονται. Και αφήνουν το δικαίωμα μεταγγραφών σε άλλα σχολεία μαθητών που μπορεί να διδάσκουν την ξένη γλώσσα της επιλογής τους. Και ρωτώ τώρα, δεν σκέφτονται τίποτα πια; Πώς θα αφήσει ένα παιδί που! ζει 6 ώρες την ημέρα ,πέντε μέρες την εβδομάδα επί τέσσερα ή 5 χρόνια και το αναγκάζεις να αλλάξει περιβάλλον σχολικό , κάτι που δεν είναι ό,τι το πιο εύκολο. Αφήστε που το ένα σχολείο θα είναι υπερφορτωμένο και το άλλο όχι.Και πώς θα πεις σε αυτόν τον έρμαιο το γονιό ότι δεν υπάρχουν άλλες θέσεις για να γραφτεί το παιδί του;
Πώς θα μπορέσει να τρέξει ,παίρνοντάς του πίσω το δικαίωμα να αφήσει το παιδί του ολοήμερο, να βρει δουλειά;
Να γινόταν παλιότερα έτσι , δηλαδή να ήταν προυπόθεση να δουλεύουν και οι δυο γονείς για να παραμείνει το παιδί ολοήμερο και μετά να ήταν όπως τώρα , μάλιστα. Θα λέγαμε να και κάτι το λογικό.Αλλά τώρα που η ανεργία χτυπάει κόκκινο και όλοι τρέχουν για να βρουν δουλειά βάζεις αυτό;
Όσο για τη στάση της ΔΟΕ. Δεν είναι και η πρώτη φορά που κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Άλλα αποφασίζουμε στις συνελεύσεις ώστε να μας εκπροσωπήσουν οι αντιπρόσωποι άλλα αποφασίζουν. Πού είναι η ΔΟΕ; Πού ήταν όταν επιτέλους αποδείχτηκε ότι οι δάσκαλοι είναι οι χαμηλότεροι αμοιβόμενοι να πιέσει ώστε να μην έχουμε τόσες περικοπές; Ποια είναι η αντίδρασή της στις συγχωνεύσεις , στην κατάργηση β΄γλώσσας , στους όρους φοίτησης στο ολοήμερο; Θα σας πω που είναι:ΠΟΥΘΕΝΑ , ΠΟΥΘΕΝΑ , ΠΟΥΘΕΝΑ!!
Το μόνο που ξέρει είναι να παίρνει τις συνδομές μας και να πληρώνουμε τα κινητά τους , τα ταξιδάκια τους και τίποτα άλλο παρα πάνω.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!