tromaktiko: Γιάννης Μίχας: "Να γίνει νέα αρχή για την Κυριακάτικη Αγορά Πειραιά"

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Γιάννης Μίχας: "Να γίνει νέα αρχή για την Κυριακάτικη Αγορά Πειραιά"



Τους νέους όρους και τις προϋποθέσεις με τις οποίες θα λειτουργεί η Κυριακάτικη Αγορά Πειραιά αποφάσισε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, υιοθετώντας...
μεγάλο μέρος των προτάσεων που κατέθεσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Μίχας.

Ο κ. Μίχας στην τοποθέτησή του επισήμανε ότι στόχος όλων πρέπει να είναι ένα υγιές και καθ’ όλα νόμιμο παζάρι από τη λειτουργία του οποίου θα ωφελείται και δεν θα ζημιώνεται η τοπική οικονομία και το εμπόριο. Ένα παζάρι πόλος έλξης, σημείο αναφοράς και όχι αποστροφής για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης.

Στις προτάσεις που κατέθεσε ο κ. Μίχας περιλαμβάνονται η ισχυρή παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας και της ΕΛΑΣ βάσει επιχειρησιακού σχεδιασμού για την τήρηση της νομιμότητας και την απομάκρυνση των παράνομων μικροπωλητών, ο εξωραϊσμός των εισόδων της πόλης, η πραγματοποίηση εκδηλώσεων στην πλ. Ιπποδαμείας, ο ανώτατος αριθμός των αδειών να μην ξεπερνά τις 230, οι θέσεις εργασίας για τους δικαιούχους να προκύψουν κατόπιν κλήρωσης, να υπάρξει ρύθμιση των οφειλών των αδειούχων προς τον Δήμο σε 18 μηνιαίες δόσεις με απάλειψη των προστίμων, η τοποθέτηση καλαίσθητων και ομοιόμορφων πάγκων, η τοποθέτηση χημικών τουαλετών κάπ.

Σε δηλώσεις του ο Γιάννης Μίχας επεσήμανε ότι «Δυστυχώς εδώ και χρόνια η Κυριακάτικη Αγορά Πειραιά λειτουργεί, άλλοτε σε μικρότερο, άλλοτε σε μεγαλύτερο βαθμό, αλλά πάντως πάντοτε ανεξέλεγκτα. Οι προτάσεις που καταθέσαμε κινούνται στην τελείως αντίθετη κατεύθυνση. Σε αυτή της διαμόρφωσης ενός περιβάλλοντος λειτουργίας της αγοράς ώστε να είναι εφάμιλλη άλλων ευρωπαϊκών πόλεων. Θέλουμε η Κυριακάτικη Αγορά του Πειραιά να είναι μια αγορά με αρχή, μέση και τέλος και όχι χαοτική, αλλά ποιοτική, με προσιτές τιμές και ταυτόχρονα καλαίσθητη ώστε να αποτελεί πόλη έλξης επισκεπτών για την πόλη μας».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!