tromaktiko: Αντιμετωπίζοντας ποιο ήπια τα νέα μέτρα

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Αντιμετωπίζοντας ποιο ήπια τα νέα μέτρα




Με πρώτο τον παράγοντα εργαζόμενο
Την εποχή που ζούμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με σκληρα οικονομικά μέτρα...δυσβάστακτα για τον απλό εργαζόμενο, μέτρα όμως που δεν μπορούμε να αποφύγουμε και το Δ.Ν.Τ έτσι και αλλιώς θα μας κάνει να τα πάρουμε ,για να μην φτάσουμε στο σημείο της χρεοκοπίας.

Το φιλί της ζωής στο κράτος.

Προτείνω:

Να ορισθεί 3 φορές το χρόνο η ημέρα του κράτους όπου συμβολικα θα γίνετε παρακράτηση 1 αναλογικού ημερομισθίου σε όλους τους, δημόσιους υπαλλήλους και στις συντάξεις δημοσίου.
Για να μπορέσουμε να ελέγξουμε την ανεργία, απλά οι εταιρείες που θα κρατούν σταθερό τον αριθμό εργαζομένων τους θα έχουν καλύτερα μέτρα φορολόγησης, και θα θεωρούνται προνομιούχες σε πολλά μέρη ώστε το κράτος θα τις κατατάσσει στο πεδίο 1. Οι εταιρείες που θα ασκούν το ποσοστιαίο νόμιμο δικαίωμα τους των απολύσεων, θα έχουν συχνότερους ελέγχους, θα φορολογούνται με άλλο κριτήριο σε περίπτωση που θα παρουσιάζουν αυξημένα κέρδη το διάστημα εκείνο .Και δεν θα παίρνουν εύκολα επιχορηγήσεις η αλλιώς πριμοδότηση από τον ΟΑΕΔ.
Άνοιγμα όλων των λογαριασμών των ατόμων που έχουν ασκήσει δημόσια διοίκηση δημάρχους , βουλευτές, υπουργούς και αν τα ποσά δεν είναι ανάλογα των νομίμων εργασιών τους απευθείας κατάσχεση προς όφελος του κράτους.
Στις Ελβετικές τράπεζες αν υπάρχουν ποσά με πολλά μηδενικά, χωρίς να δικαιολογούνται απευθείας κατάσχεση.
Όλες τις αυθαίρετες βίλλες νομιμοποίηση με καταβολή του 25-30% τις αντικειμενικής αξίας τους.
Να ζητήσουμε ένα ποσό για τις χώρες που έχουν τις βάσεις τους στην χώρα μας παράδειγμα οι Αμερικανικές Βάσεις στην Κρήτη.
Να ζητήσουμε να εκδικαστεί επιτέλους, η υπόθεση των μαρμάρων που κλάπηκαν από την χώρα μας.
Όταν τελείωσε η Γερμανική κατοχή ήμασταν 550.000 λιγότερη, αυτό σημαίνει πολιτισμική οπισθοδρόμηση και στέρηση της μελλοντικής ανάπτυξης για μια περίπου δεκαετία, να ζητήσουμε η μάλλον να απαιτήσουμε η Γερμανία να αναλάβει την αποπληρωμή ενός μέρους των χρεών τις χώρας μας.
Από κάθε νόμιμο οικονομικό μετανάστη να ζητήσουμε ένα ποσό που οι αρμόδιοι θα κρίνουν για την θέση εργασίας που καταλαμβάνει στην χώρα μας.
Έλεγχο σε όλες τις εταιρείες , και επιβολή ποσοστού απασχόλησης Ελλήνων, περίπου σε κάθε 10 εργαζόμενους να υποχρεούται να έχει 7 Έλληνες.
Μέτρα αντιμετώπισης της παραοικονομίας. Κατάσχεση όλων των εμπορευμάτων που έρχονται αφορολόγητα στην χώρα μας κατάσχεση των μέσων μεταφοράς τους και νομιμοποίηση των προϊόντων και πώληση προς όφελος του κράτους.
Αύξηση σε 20% του πόσου που πληρώνουν οι οικονομικοί μετανάστες στην χώρα μας.
Ίδρυση συνεταιρισμών σε κάθε περιοχή (Δήμο,πόλη, χωριό) που θα είναι ιδιωτική πρωτοβουλία ανοίγοντας θέσεις εργασίας σε μέρη που τείνουν να εξαφανιστούν ,αγροτικά προϊόντα μπορούν να εκμεταλλευτούν ομαδικά συλλογικά και να γίνουν και εξαγωγές ανοίγοντας πολλές θέσεις εργασίας.
Φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας σε ακίνητο πλούτο άνω του 23% και φορολόγηση των Μητροπόλεων που θα είναι αναγκασμένες να συμπληρώνουν αναλυτικό πόθεν σχες.
Μείωση σε 35%-40% των συντάξεων και μισθών των Βουλευτών, μη επιχορήγηση για τα πολυάριθμα πολιτικά γραφεία τους, και φορολόγηση για κάθε πολιτικό γραφείο ώστε να φτάσουμε στο σημείο να μην έχουν πελατειακές σχέσεις αλλά μόνο σχέσεις ενημέρωσης των πολιτών.
Οι μισθοί του δημοσίου όπως Διευθυντής του Ο.Γ.Α και άλλες τέτοιες θέσεις να μπει όριο μισθού στα 1.600 ευρώ και σε άλλες διευθυντικές θέσεις που ξεπερνάνε τα 6.000 ευρώ, ο μισθός του βουλευτή να είναι στα 2.000 ευρώ με δωρεάν μεταφορά με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ο μισθός του πρωθυπουργού να είναι στα 3.000 ευρώ των δημοτικών αρχόντων 1.600 ευρω δεν θέλουμε να μας κυβερνάνε γεμάτα πορτοφόλια και νούμερα με πολλά μηδενικά πρώτα θα πάρουν μέτρα οι ίδιοι για τις μισθοδοσίες τους και μετά ο λαός μείωση στα μέτρα που λέω ενός βουλευτή είναι σε σύγκριση με έναν απλό πολίτη των 750 ευρώ σε κλίμακα 1-400 οπότε μεγάλο το όφελος μείωσης των παχυλών μισθών .
Κρατική μέριμνα πλαφόν τιμών σε όλα τα προϊόντα , σε όλη την χώρα το ένα αγαθό θα πωλείται στην ίδια τιμή.
Κάθε τέλος του χρόνου καταβολή στο κράτος οι χαμηλόμισθοι 40 ευρώ οι υψηλόμισθοι 60-80 ευρώ οι βουλευτές και οι άλλοι άρχοντες που έχουν μεγάλους μισθούς 350 ευρώ.
Νέα μέτρα φορολόγησης των χλυδάτων σκαφών, των χλυδάτων εξωχικών και γενικά των αγαθών όχι πολυτελείας αλλα πλουτισμού.
Δεν πρέπει τα μέτρα να χτυπούν τα χαμηλά στρώματα άλλα από πάνω προς τα κάτω κλιμακωτά πρώτα θα ζοριστούν οι έχοντες υψηλές απολαβές και μετά ο πολίτης ο απλός μεροκαματιάρης Έλληνας πολίτης.

Μια άποψη για ποιο τίμια μέτρα ξεκινώντας από τους πλούσιους και απλά δεν τους κάνουν πλουσιότερους, με δίκαιη κατανομή για τον απλό εργαζόμενο.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!