tromaktiko: Οι εφημερίδες της Κύπρου σήμερα...

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Οι εφημερίδες της Κύπρου σήμερα...



Οι χθεσινές δηλώσεις του Αλεξάντερ Ντάουνερ για το Κυπριακό ενόψει της συνάντησης της Γενεύης, τα περί επικείμενης συνάντησης Χριστόφια – Καρογιάν για το...
μέλλον της συγκυβέρνησης, το κόστος των υπηρεσιακών ταξιδιών του Υπουργού Εξωτερικών στο εξωτερικό, οι προσλήψεις για τις ανάγκες της κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ και η συνάντηση του Προέδρου Χριστόφια με το Σύνδεσμο Χωρισμένων Γυναικών, είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων. Η «Αλήθεια», υπό τον τίτλο «Νέα συμφωνία με Χριστόφια ζητά ο Καρογιάν», γράφει ότι στο ΔΗΚΟ θεωρούν τις επόμενες μέρες καθοριστικές για το μέλλον της κυβερνητικής συμμαχίας και επιμένουν ότι η συνάντηση Χριστόφια – Καρογιάν θα γίνει προς το τέλος της εβδομάδας ή αρχές της ερχόμενης, σίγουρα πάντως πριν τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου. Γράφει, επίσης, ότι τα υπηρεσιακά ταξίδια του Υπουργού Εξωτερικών και άλλων αξιωματούχων του Υπουργείου του σε τρία χρόνια κόστισαν πέραν του ενός εκατομμυρίου ευρώ.
«Η Σημερινή», με τίτλο «Η Ελλάδα στον πάτο», γράφει ότι στη χειρότερη αξιολόγηση παγκοσμίως κατατάσσει την Ελλάδα οι οίκος αξιολόγησης Standard and Poor’s, ενώ η εκτόξευση των δεκαετών ελληνικών ομολόγων ανατροφοδοτεί τους φόβους για την επιδείνωση της κρίσης του χρέους της ευρωζώνης. Γράφει, επίσης, ότι έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στην πρώτη συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής απόφαση του Υπουργού Παιδείας για κατάργηση του πατρωνύμου στα απολυτήρια Λυκείου, έτσι ώστε να ανατραπεί το επιχείρημα για τις πατριαρχικές οικογένειες.
«Ο Φιλελεύθερος», υπό τον τίτλο «Κλοιός πιέσεων από ΟΗΕ», γράφει ότι τα Ηνωμένα Εθνη επιχειρούν παραμονές της τριμερούς της Γενεύης να αναβαθμίσουν τη σημασία της συνάντησης αυτής, να ψηλώσουν τον πήχη και τις προσδοκίες. Γράφει, επίσης, ότι ένας Βρετανός συνταξιούχος, που ζούσε για χρόνια στο Παραλίμνι με τη σύζυγο του, πούλησε το εκεί σπίτι του, τα μάζεψε όλα και έφυγε επιστρέφονταν άρον-άρον πίσω στη Βρετανία, απ’ όπου άρχισε έναν αγώνα με διάφορους τρόπους, με σκοπό να πιέσει την Κύπρο να εφαρμόσει τις νομοθεσίες για την προστασία των ζώων.
Η «Χαραυγή», υπό τον τίτλο «Θωρακίζονται οι εργαζόμενοι», γράφει ότι στην προώθηση νομοσχεδίου για θωράκιση του δικαιώματος του συνδικαλίζεσθαι προχωρεί το Υπουργείο Εργασίας, υλοποιώντας μια ακόμη προγραμματική δέσμευση της Κυβέρνησης Δημήτρη Χριστόφια για εκσυγχρονισμό του συστήματος εργασιακών σχέσεων. Γράφει, επίσης, ότι προσωπικά θα αναλάβει να επικοινωνήσει με τις τράπεζες ο Πρόεδρος Χριστόφιας σε σχέση με το πρόβλημα των εγγυήσεων που υπάρχει για τις χωρισμένες γυναίκες σε δάνεια των πρώην συζύγων τους.
Η αγγλόγλωσση εφημερίδα “Cyprus Mail”, υπό τον τίτλο «Προτιμώ να πάω φυλακή, παρά να υπηρετήσω στρατιωτική θητεία», γράφει ότι μια ομάδα από Τουρκοκύπριους ακτιβιστές δήλωσαν χθες ότι προτιμούν να αντιμετωπίσουν τη ποινή της φυλάκισης, παρά να καταταγούν στο στρατό. Γράφει, επίσης, ότι πέντε παραλίες, στις οποίες οι πολίτες θα μπορούν να πάρουν τους σκύλους τους, πιθανόν να λειτουργήσουν μέχρι τον επόμενο μήνα.
Η εβδομαδιαία “Financial Mirror», υπό τον τίτλο «Η Ευρώπη στο έλεος των οίκων αξιολόγησης», γράφει ότι ένα χρόνο μετά τη δέσμευση για περιορισμό της εξουσίας των οίκων αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας, η Ευρώπη παραμένει στο έλεος τους, ενώ αγωνίζεται να εισαγάγει ρυθμιστικά μέτρα με τους οίκους να δείχνουν ελάχιστα σημάδια ότι θα μαλακώσουν τη στάση τους έναντι της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η περιοχή. Γράφει, επίσης, ότι η Κύπρος μπορεί να καταστεί η επόμενη εστία ανωμαλίας στην Ευρωζώνη.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!