tromaktiko: Απάντηση στιο "Πόθεν έσχες"

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Απάντηση στιο "Πόθεν έσχες"



Αυτό που προτείνεις φίλε είναι δίκαιο και αποτελεσματικό. Μπορεί να μη λύσει οριστικά το πρόβλημα της χώρας, όμως είναι...
(αφορά: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/06/blog-post_7029.html)

ένα βήμα δικαιοσύνης. Στη χειρότερη περίπτωση, θα την κοπανήσουν από τη χώρα όλα τα λαμόγια και θα καθαρίσει ο τόπος. Όμως, μη νομίζεις ότι δεν το σκέφτηκε κανείς από τους βουλευτές. Ή οτι δεν έχει ήδη προταθεί. Σου παραθέτω απόσπασμα από την επιστολή των 68 πανεπιστημιακών στον Παπούλια:
"• Η Κυβέρνηση να νομοθετήσει άμεσα την εσαεί λειτουργία του κράτους υπό καθεστώς μηδενικού ελλείμματος. Επί πλέον, εκφράζοντας τη γενικευμένη λαϊκή απαίτηση, να λάβει τα ακόλουθα μέτρα χρηστής και δίκαιης διακυβέρνησης: δίκαιη φορολόγηση εισοδημάτων και περιουσίας - συμπεριλαμβανομένων των καταθέσεων στο εξωτερικό, δήμευση της περιουσίας καταχραστών δημόσιας περιουσίας, δήμευση περιουσίας που δεν δικαιολογείται από δήλωση πόθεν έσχες του ιδιοκτήτη, και δραστική περιστολή των δαπανών, αρχίζοντας με περικοπή σε βαθμό τουλάχιστ! ον 50% των δαπανών προς όφελος των εκλεγμένων αντιπροσώπων του λαού, βουλευτών, δημάρχων, αντιδημάρχων, κλπ."

Αν δεν τα απαιτήσει αυτά ο κόσμος συγκεκριμένα και οργανωμένα, δεν πρόκειται να γίνει τίποτε. Με τις μούντζες μόνο δικαιοσύνη δεν απονέμεται. Αυτή είναι η δικαιοσύνη που τους βολεύει.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!