tromaktiko: Απάντηση στο: "Σχετικά με τις οργανωμένες παραλίες"

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Απάντηση στο: "Σχετικά με τις οργανωμένες παραλίες"



Είναι γεγονός ότι η ελεύθερη πρόσβαση σε ένα αγαθό που λέγεται θάλασσα είναι εκ των ουκ άνευ.
Απορώ με την συνεχιζόμενη τακτική του συστήματος «οργανωμένη παραλία» εν έτει 2011.
Δεν θέλει πολλή λογική πιστεύω ότι ότι η ακτή και η θάλασσα είναι έννοιες που από μόνες τους υποδηλώνουν τον όρο ελευθερία.
Εγώ θα μπω όμως στην άλλη λογική. Σιγά μην χαλαστώ να πάω σε μία παραλία («οργανωμένη» ή μη) και να είναι τριγύρω άλλοι 500 νοματαίοι (που λέει εύστοχα και μία διαφήμιση) με τις όποιες παραξενιές τους (κλοπές, πρόκληση θορύβου από ρακέτες, πρόκληση καρούμπαλων από το ανεξέλεγκτα ιπτάμενο μπαλάκι, ραδιόφωνα στην διαπασών, τσιρίδες συμπαθέστατων κατά τ άλλα παιδιών, «περίφημες» ευωδίες λουομένων, «κατουρήματα» εντός θαλάσσης, μεταφορά γαυγισμάτων των σκύλων των νεόπλουτων «ιδιοκτητών» τους από το μπαλκόνι στην παραλία και άλλα «καλούδια»)! .
Ας ξεκολλήσουμε από την νοοτροπία «όπου πάει αυτοκίνητο κατεβαίνω και σιγά μην κουραστώ κιόλας».
Υπάρχουν και οι ερημικές (δύσβατες αλλά αξίζει τον κόπο και δείχνει ενεργό άτομο) παραλίες που μπορείς να είσαι σχεδόν μόνος ή μόνο με συνειδητοποιημένους στην ηρεμία και τον πολιτισμό. Όπου μπορείς να ακούσεις το κύμα δίχως χρέωση, όπου δεν θα ακούς από πάνω την εθνική οδό καγκούρων-μηχανάκηδων και στερεοφωνικών-εξατμίσεων) , όπου μπορείς να απολαύσεις και το μπάνιο σου γυμνός χωρίς να ενοχλείς ή να ενοχλείσαι, χωρίς να θεωρείς την επιδειξιμανία, των topless / string, ως προτέρημα σε μία κοσμική παραλία. Δεκτή η στάση των κοριτσιών αυτών αλλά σε παραλίες πιο ερημικές πιστεύω χωρίς να διαπράττουν κάποιο έγκλημα από την άλλη βέβαια.
Βέβαια στις μεγαλουπόλεις που έχουν θάλασσα δύσκολο να βρεις τέτοια παραλία αλλά αν ψάξεις βρίσκεις, όπως επίσης τον Σεπτέμβρη-Οκτώβρη, που η Ελλάδα το επιτρέπει σαν καιρό πλέον, κάνεις πιο άνετα ακόμη και σε παραλίες που τον Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο αγκομαχάνε.
Καταλήγω λέγοντας ότι το σύστημα «οργανωμένη» ή κοσμική γενικώς, το συντηρούν όλοι οι εκείνοι (και είναι πολλοί) που πηγαίνουν σε τέτοιες παραλίες και πλουτίζουν τον κάθε αυθαίρετο. Κάντε μία γενική αποχή από όλο αυτό το σύστημα και θα δείτε πώς αλλάζει. Το γεγονός ότι εξυπηρετείτε κι εμάς που έτσι έχουμε την ηρεμία μας στις ερημικές δεν σημαίνει ότι πρέπει να συντηρείτε και την παρανομία στις κοσμικές.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!