tromaktiko: Απάντηση στο "Ευχαριστώ" θερμά το Ελληνικό κράτος

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Απάντηση στο "Ευχαριστώ" θερμά το Ελληνικό κράτος



Ξεκινόντας, να σου πω πως λυπάμαι που δεν έπιασες αυτό που θεωρούσες ως πρώτη σου επιλογή απο σχολές και να σου πω πως εγώ είχα... (αφορά: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/06/blog-post_3539.html) περάσει στην 7η, "ρεαλιστική" επιλογή μου. Την οποία προσπαθώ να ολοκληρώσω αρκετά χρόνια μετά.

Πάμε αλλιώς τώρα: Τα θέματα κάθε μα κάθε χρονιά "είναι δυσκολότερα απο κάθε περασμένη και χαντάκωσαν τα παιδιά"... Τα φετινά θέματα ήταν αυτά που ήταν, ΚΟΙΝΆ ΓΙΑ ΟΛΛΟΥΣ!! Όπως κάθε χρονιά. Κάποιοι γράφουν και κάποιοι όχι.

Μακάρι να ήταν αλλιώς το σύστημα αλλά όταν έχεις να κατατάξεις χιλιάδες άτομα σε εκατοντάδες σχολές με περιορισμένες θέσεις η καθεμία, αναγκαστικά κάποιοι θα μείνουν απέξω. Αυτό γίνεται παντού και γινόταν πάντα. Μόνο οι αριστούχοι και πάλι όχι όλοι τους, έχουν το δικαίωμα της επιλογής. Μετά υπάρχει η τύχη και το χάος. Όλοι θέλαμε να πάμε στο ΕΜΠ αλλά δε μας χωράει...
Έτσι καταλήξαμε σε ένα μπουρδέλο οργανωτικά τμήμα το οποίο έχει αλλάξει 4 φορές οδηγό σπουδών και ούτε ξέρω πόσες, τις ύλες μαθημάτων ανάλογα με τα κέφια του καθηγητή και τον εκάστοτε ισχύοντα οδηγό σπουδών. Μακάρι να είχαμε προπαρασκευαστικά έτη και εξετάσεις ανεξάρτητες από τις σχολές αλλά δεν έχουμε. Μέχρι να έχουμε, πορευόμαστε με το ισχύον καθεστώς.

Τα ευχάριστα τώρα. Οι σπουδές που θα κάνεις στην Ελλάδα, τουλάχιστον προπτυχιακά, δεν έχουν ουδεμία σχέση με τα χρήματα που θα βγάλεις μετά και τη δουλειά που θα βρεις, με εξαίρεση γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς και αντίστοιχους κλάδους. Αν τελικά σπουδάσεις στην Ελλάδα, φρόντισε να τελειώσεις το δυνατόν συντομότερο τη σχολή σου περνώντας παράλληλα και καλά. Μην το ξεφτιλίσεις όμως ;)

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!