tromaktiko: Σχετικά με τους "αγανακτισμένους πολίτες"

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Σχετικά με τους "αγανακτισμένους πολίτες"



Γράφεις ότι σκέφτηκες περισσότερο τη στάση σου απέναντι στο κίνημα...
των Αγανακτισμένων και κατέλειξες - μεταξύ άλλων - στο ότι η κατάσταση είναι στα μέτρα του Συστήματος. Λοιπόν...ξανασκέψου το! Η' αλλιώς εξήγησε και στους
(αφορά:<http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/06/blog-post_4889.html>)...

υπόλοιπους τις σπασμωδικές κινήσεις απελπισίας των βουλευτών και τον πανικό τους. Εκτός αν δεν παρακολουθείς τις αντιδράσεις τους σε αυτό που συμβαίνει! Εξήγησε το γιατί υπάρχει μια απελπισμένη τάση να "μειωθεί" στα ΜΜΕ ο όγκος των αγανακτισμένων ή να αποσιωπηθεί εντελώς η δράση τους (γεια σου ΜΕΓΚΑ!). Εξήγησε το γιατί ο κόσμος έχει την βεβαιότητα και όχι την εντύπωση ότι το κίνημα θα αποφέρει καρπούς. Και θα σε ρωτήσω ακόμα:
Ποιά είναι τα πλαίσια που μας έδωσε το σύστημα και τα οποία τηρούμε;Απαρίθμησε τα!Αφού το έχεις σκεφτεί, θα τα ξέρεις.
Πώς αλλιώς να αντιδράσουμε με ειρηνικό τρόπο; Πετώντας ειρηνικές μολότοφ και σπάζωντας ειρηνικά ξένες περιουσίες;
Πώς γίνεται να μη φωνάξεις συνθήματα όταν αντιδράς; Αυτό με το "φωνούλες" μας το εξηγάς και εμάς;

Και βέβαια θα πάω την επόμενη μέρα στη δουλειά! Το αφεντικό μου με πληρώνει και είναι σωστός. Πρέπει να έχει πιάσει η δική μου ζωή πάτο για να ζητήσω κάτι δίκαιο και καλύτερο για όλους; Όχι βέβαια! Αυτό το κίνημα δεν αφορά μόνο τους τελευταίους τροχούς της αμάξης. Αφορά την Ελλάδα και τους Έλληνες. Αφορά την αντίδραση μας στον βιασμό της χώρας και των πολιτών της. Δεν μπορώ να πω ότι εγώ είμαι καλά (που δεν είμαι! Μίζα δεν πήρα ποτέ, εύνοια και μέσο δεν γνώρισα πουθενά, με σκληρή δουλειά και μόνο είμαι τώρα σε αξιοπρεπή κατάσταση), άρα αφήνω τον αγώνα στους άλλους! Στην ίδια χώρα ζούμε, η δυστυχία του άλλου, αύριο μπορεί να χτυπήσει και την δική μου πόρτα. Αν ο άλλος ευημερήσει, εγώ που θα δουλέψω πιο σκληρά θα ευημερήσω ακόμα περισσότερο. Αλλά θα ζω σε μια χώρα αξιοκρατική και δίκαιη με επαρκή εθνική κυριαρχία και διεθνή αξιοπιστία.

Γράφεις για παρωπίδες και "προβατισμό". Έχεις δει τι συνέβη σε όσους προσπάθησαν να σφετεριστούν τη δυναμική της κίνησης; Ψάξτο και ξαναματασκέψου! Όσο για τη βία, τα πράγματα θα αλλάζουν μέρα με τη μέρα. Ο κόσμος ακόμα ξεψαρώνει και είναι επιφυλακτικός. Λογικό είναι αυτό. Αν πιστεύεις ότι το κίνημα θα ξεφουσκώσει έτσι απλά, τότε το μόνο που κάνεις είναι να συντάσσεσαι με τις μάταιες ελπίδες των βουλευτών.
Εσύ μπορεί να μην ελπίζεις τίποτα, αλλά πολλές δεκάδες χιλιάδων ΕΛΠΙΖΟΥΝ επιτέλους. Και πολλές δεκάδες χιλιάδων ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ακόμα, αλλά τώρα
συνειδητοποιούν ότι δεν υπάρχει λόγος, τόσο δυνατοι που μπορούν να είναι μαζί. Και πολλές δεκάδες χιλιάδων συνειδητοποιούν ότι δεν είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ και τσαντίζονται όλο και περισσότερο. Αν η ελευθερία απαιτεί αίμα, τότε θα χυθεί και αίμα. Άρα ο Καζαντζάκης (με το ύφος που το εννοείς τέλος πάντων) ίσως δεν εκφράζει τους Αγανακτισμένους.

Στο μεταξύ, είναι μικρόψυχο και λιγόψυχο να κρίνεις με αυτόν τον τρόπο κάποιους που κάνουν κάτι που μπορεί σύντομα να αλλάξει τη ροή της ιστορίας της Ελλάδας. Ο Έλληνας του καναπέ είναι είδος προς εξαφάνιση, η ύπαρξη του "αναρχικού" που θα σπάσει και θα κάψει είναι επισφαλής, οι λαοπλάνοι δεν πήθουν με τίποτα και οι πολιτικοί αισθάνονται μια καυτή απειλητική ανάσα στο σβέρκο τους. Και δε μου λες, όταν με το καλό πετύχουμε κάτι, που θα είσαι τότε και πώς θα κρίνεις την τωρινή σου στάση; Κωλοτούμπα ή στρουθοκαμηλισμός; Δική σου επιλογή.

Αναγνώστης

-------------------

Φίλε μου. Είσαι ένας νεος 20 χρονών...http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/06/blog-post_4889.html Αν ποτέ σου ξαναδιαδήλωσες και ένιωσες πως θες να διεκδικίσεις κάτι σίγουρα πάντα έπρεπε να ένιωθες μόνος σου κλισμένος σε ένα μικροκομματικό καβούκι περιτριγιρισμένος απο το πολύ άλλα 2000-3000 άτομα. Φοβισμένος μήπως σου χαλάσουν την πορεία σου 500 "αναρχικοί" και στο τέλος το ξύλο από τους αστυνομικούς το φας εσύ και όχι αυτοί. Αν όπως λες είσαι ελεύθερος και δεν φοβάσε τίποτα... Τώρα θα έπρεπε να ήσουν και εσύ στο κίνημα. Ένα κίνημα "ΕΛΕΥΘΕΡΟ" από πολιτικά κόμματα και εσύ πιο δυνατός από ποτέ γιατί τώρα δεν διαδηλώνεις πια μόνος αλλά μαζι με 50000 μαζί με 100000 μαζί με ολόκληρη τη χώρα! Μαζί με την υπόλοιπη Ευρώπη! Γιατί τώρα δεν έχουν να σε κατατκρίνουν σε τίποτα γι αυτό που κάνεις! Κανείς δεν μπορεί να δυσφημήσει τον αγώνα σου. Μόνο να σε ακούσουν και να σε χειροκροτήσουν!!!

*Ένας άλλος αγανακτησμένος φοιτητής δυστυχώς η ευτυχώς εκτώς Ελλάδας, βρισκόμενος στην Λευκωσία όπου και εδώ αλλά και στην υπόλοιπη Κύπρο έχουν δημιουργηθεί πολλά κινήματα συμπαράστης και αγανακτησμένων. Και εσύ που βρίσκεσαι στην Αθήνα κάνεις πίσω; Με θλίβει γιατί εγώ θα ευχόμουν να ήμουν στην θέση σου αυτή τη στιγμή (στην Αθήνα).

Αναγνώστης


------------------------
 σχετικα με τους αγανακτησμενους και στον 20χρονο φοιτητη ...
Μπραβο σου παιδι μου ,γιατι παιδι μου εισαι......Μ Π Ρ Α Β Ο για μια ακομα φορα γιατι ΕΣΥ καταλαβες την σημασια της κινησης αυτης που ολοι ονομαζουμε ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.Η Επανασταση εχεις δικιο δεν γιναεται με φραπε και φρεντο.....Ελπιζω η γενια σου .....ελπιζω και τα παιδια μου να σταθουν καποια στιγμη στο πλαι σου....και να την κανετε αυτην την ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ....οχι για μας αλλα για σας του ιδιους...και μπορει τα λογια του Κρητικου Ν.Κ. οπως λες να εχουν καποιο σπουδαιο νοημα ......η ΕΛΛΑΔΑ μας ειχε...εχει...και θα συνεχισει να ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ.

Αναγνώστης

---------------------------

αγαπητε αναγνωστη
ειμαστε ηλικιακα στην ιδια περιπου κατηγορια...παρολο που δεν ειμαι αντιθετη στο λογο σου,αυτο που δεν καταλαβαινω ακριβως ειναι η αντιπροταση σου.ολες αυτες τισ μερες,πολλοι ειναι αυτοι που στηριξαν τους "αγανακτισμενουσ" (γιατι πουλαει) οπως κ πολλοι αυτοι που "εναντιωθηκαν " (γιατι που λαει!) αλλα αυτο που δεν ακουσα ειναι καποια σοβαρη προταση. το βρισκω λυπηρο ο κυβερνοχωροσ να μας "οργανωνει" αλλα τουλαχιστον ειδα οτι δεν ειμαι μονο εγω οργισμενη με την παρουσα κατασταση.αν υπηρχε μια σοβαρη προταση για διαφορετικου ! ειδουσ δραση,πιστεψε με ,θα την υποστηριζα.δεν μπορω ομως να δεχτω μια προταση-θεση η οποια εμπεριεχει βια για τη βια. κ αντε κ τη χρηστιμοιποιεισ.σε ποιον?στον φιλο μου?τον γειτονα? στο μεταναστη?? γιατι μη μου πει οτι θα παω να ασκησω βια (οποιασδηποτε μορφησ) σε βουλευτη κ θα με αφησουν οι φουσκωτοι του κ οι καμερες.το μονο που θα κερδισω ειναι καποιες μερες φυλακισης.
ουτε αν οι γυρω μου δηλωσουν παραιτηση (δεν μιλαω για μενα γιατι δυστυχως δεν εχω δουλεια) θα πτοηθει κανεις.
ο κοσμος ειναι μουδιασμενος κ προσπαθει να βρει τροπο εκτονωσης κ διαμαρτυριας.καλο θα ηταν ,αντι να καθομαστε να κουναμε το δαχτυλο κ να το παιζουμε επαναστατες του κυβερνοχωρου,να στηριξουμε οποια κινηση γινεται προς αυτη την κατευθυνσηκ που ξερεις, ισως(το ευχομαι) αυτη η μορφη διαμαρτυριας να ειναι μονο η αρχη

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!