Συνταγή για 4 άτομα
Από το: http://xs-recipes.com
Υλικά:
500γρ μικρά φρέσκα μανιτάρια
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/4 φλιτζανιού ξύδι βαλσάμικο
3 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ
3 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1/2-1 κουταλάκι του γλυκού καυτό μπουκοβο
1 φλιτζάνι καρύδια σπασμένα σε κομματάκια με το χέρι
Προετοιμασία:
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε μαζί το ξύδι, το χυμό λάιμ, τη ζάχαρη,
Το σκόρδο και το μπουκοβο. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο και βαρύ τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε τα καρύδια στο τηγάνι και τσιγαρίζουμε ελαφρά για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Κατεβάζουμε από την φωτιά το τηγάνι και τα ψημένα καρύδια τα βάζουμε στην άκρη μέσα σε ένα μπολ.
Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τσιγαρίζουμε για τρία έως τέσσερα λεπτά. Προσθέτουμε τα ψημένα καρύδια στο τηγάνι και προσθέτουμε και ανακατεύουμε το μείγμα ξυδιού που ετοιμάσαμε από πριν. Ανακατεύουμε συνεχώς τα υλικά μας για δύο με τρία λεπτά ή έως ότου δέσει η σάλτσα μας.
Σερβίρετε τα μανιτάρια σας πάνω σε ρύζι στον ατμό, ή μπορεί να τα σερβίρετε σαν συνοδευτικό με πιάτα κρεατικών. Καλή Όρεξη!