tromaktiko: Απάντηση στο: "Απορία για τους δημόσιους υπαλλήλους"

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Απάντηση στο: "Απορία για τους δημόσιους υπαλλήλους"



Θα έπρεπε να λυπάσαι, γιατί είσαι στην φάση του κλασσικού νεοέλληνα που για όλα του φταίνε είτε οι αστυνομικοί, είτε οι δημόσιοι υπάλληλοι, είτε...
οι πολιτικοί χωρίς να κοιτάει πρώτα τον εαυτό του και φυσικά και άλλους που δεν τους αγγίζει καν.
Θα έπρεπε να λυπάσαι γιατί σε μέρος του ιδιωτικού τομέα αλλά και σε πολλούς ελεύθερους επαγγελματίες (οι κατηγορίες αυτές επίσης πλήττονται) δε νομίζω να έχω δει πιο καλή εξυπηρέτηση ούτε αποτελεσματικότητα, ούτε συντομότερη διεκπεραίωση, ούτε πιο ευγενική στάση για να μην πω για την φοροδιαφυγή μεγάλου μέρους των τελευταίων.
Δυστυχώς, όμως, έχετε μία τάση να γενικεύετε τα πάντα στην Ελλάδα και να παίρνει η μπάλα όλους επειδή έχετε βρει την εύκολη λύση να τα χρεώνετε όλα σε συγκεκριμένους διότι σας συμφέρει.
Σκέψου από όλες αυτές τις κατηγορίες (δημοσίων, ιδιωτικών κυρίως) ότι υπάρχουν αρκετοί που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στο υπέρογκο κόστος ζωής που κάνει άλλους να θησαυρίζουν.
Σκέψου ότι από όλες τις κατηγορίες υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν σε συνθήκες εργασίας άσχημες (άθλια κτήρια, ζέστη, θόρυβος κλπ), αντιμετωπίζουν την προκατάληψη και την ανάγωγη συμπεριφορά κάποιων γαϊδουριών συμπολιτών τους και πάλι όμως προσφέρουν όσο μπορούν ιδίως σε μεγαλουπόλεις άθλιες και ανάξιες να σου δώσουν ένα κίνητρο να πεις ότι ζω καλά και είμαι ευτυχισμένος.
Σκέψου επίσης κάποιες κοπέλες που όλα τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων θα τα περάσουν σε χρόνο dt (και χωρίς λάθος) έχοντας στ αυτιά τους το ανυπόφορο «τακ, τακ, τακ» άλλων τριάντα εκεί μέσα.
Σκέψου ότι αν κάποιοι δεν δούλευαν ποτέ δεν θα είχες βασικές ηλεκτρονικές διεργασίες, ποτέ δεν θα είχες ολοκληρώσει μία δουλειά σου κλπ.
Συμφωνούμε ότι πολλά μας δυσαρεστούν στον δημόσιο τομέα και χρειάζεται ακόμη να γίνουν μεθοδευμένα βήματα για την βελτιστοποίηση του όλου συστήματος, αλλά μην τα χρεώνουμε όλα εκεί . Είναι τουλάχιστον υποτιμητικό και τιποτένιο αν όχι άδικο.
Κλείνω λέγοντας να μην ξεχνάμε ότι πέρα όλων αυτών υπάρχουν και πολλοί άνεργοι που είναι στην δυσμενέστερη κατάσταση απ όλους και δυστυχώς υποτιμούνται όσο δεν πάει. Μήπως, αγαπητή, να τα έβαζες και με κάποιους μίζερους, αλαζόνες και «κονομημένους» εργοδότες που απολύουν με το έτσι θέλω ή τους εξευτελίζουν, κυρίως μορφωμένους ανθρώπους, λέγοντάς τους «700-800 ευρώ κι αν σου αρέσει, ειδάλλως θα βρω άλλον να κοροιδέψω για να πλουτίζω εγώ»;
Σκέψου τα όλ αυτά πριν βγάλεις την ετυμηγορία σου για το ποιος φταίει και ποιον θες εσύ να κατηγορήσεις.
Στην τελική σκέψου ότι από όλους τους τομείς της εργασίας υπάρχουν και σωστοί αλλά και ποταποί, οπότε καλύτερα σκέψου τους σωστούς ανθρώπους…νομίζω το αξίζουν.
Φιλικά.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!