tromaktiko: Θλιβερή η εικόνα της Ελλάδας!.. Μέρος Γ

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Θλιβερή η εικόνα της Ελλάδας!.. Μέρος Γ



Είμαι πεπεισμένη ότι τα προηγούμενα «αποκαλυπτικά» μου κομμάτια για κάποια ελαττώματα που έχουν επιδειχθεί επί δεκαετίες με αφθονία, θα πρέπει να...
κακοφάνηκαν σε μερικούς (με πρώτη εμένα την ίδια, που αναγκάστηκα να περιλάβω εδώ τέτοια σχόλια υπό μορφήν «αυτοκριτικής», δυσάρεστης μεν, αναγκαίας δε...) Αλλά η εικόνα της Ελλάδας είναι, φυσικά, η σύνθετη εικόνα που συντίθεται από τον συνδυασμό των επί μέρους εικόνων που εμφάνισαν, για όλο το προηγηθέν διάστημα, με φωτεινά διαλείμματα, τους αγώνες των προγόνων μας για την ανεξαρτησία και την ελευθερία της πατρώας γης, αλλά και με κατάμαυρα, ολομέλανα διαστήματα, τις περιόδους και τα αποτελέσματα των διχασμών, των εμφυλίων και του αδελφοκτόνου μίσους και τα κατά καιρούς χάλια μας... Και συνεχίζω..

Αυτήν την θλιβερή εικόνα την ενίσχυσαν και την ολοκλήρωσαν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ συμπεριφορές «υπευθύνων» πολιτικών ανδρών και Κυβερνήσεων, όπως: H «βιασύνη» με την οποία «μπουρδουκλώθηκαν» και «περατώθηκαν» τα ολυμπιακά έργα, καθώς και το τρομακτικό κόστος τους, που δεν δικαιολογήθηκε ποτέ, ούτε ζητήθηκε από μια Αντιπολίτευση που ούτε σαν Αντιπολίτευση «στάθηκε» προγραμματισμένα, σοβαρά και υπεύθυνα, ούτε αργότερα σαν Κυβέρνηση, δικαίωσε τον τίτλο της... Το αλαλούμ της ρεμούλας με το Χρηματιστήριο και η πελαγοδρομία Σημίτη, που τα φόρτωνε όλα στην «επάρατη δεξιά»...(Αυτή κυβερνούσε;) Τα σκάνδαλα με τη Vodafone, τη Siemens, τους «Αγίους» του Βατοπεδίου κλπ καθώς και η ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΡΟΘΥΜΙΑ για πλήρεις καλύψεις και τιμωρία των ενόχων «χρωμάτισαν» την εικόνα με έντονο το «πράσινο» χρώμα που δήλωνε: “Είστε ευπρόσδεκτοι να μας κάνετε ότι θέλετε, αφεντάδες μας. ΕΜΕΙΣ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΜΑΣΤΕ σε τιμή ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ»! Οι γλαφυρές περιγραφές του κ. Γ. Παπανδρέου για την κρατική μηχανή και τους κακομαθημένους Έλληνες πολίτες, με τις οποίες απέσπασε τα θερμά χειροκροτήματα των «εταίρων», «ξεχνώντας» ότι οι Κυβερνήσεις του κόμματός του, ιδίως υπό την εμπνευσμένη ηγεσία του αείμνηστου μπαμπά του είχαν – και έχουν, γιατί αυτό ΔΕΝ περιγράφεται! – τεράστιο μερίδιο ευθύνης γι’ αυτό το ξεχαρβάλωμα του Κράτους, που με τόση γλαφυρότητα ανέλυε στο Ευρωπαϊκό του ακροατήριο ο Αμερικανός – εκ γεννήσεως – Πρωθυπουργός της Ελλάδας! .

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!