tromaktiko: Σχετικά με: Αναστολή "Πόθεν έσχες" στην οικοδομή

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Σχετικά με: Αναστολή "Πόθεν έσχες" στην οικοδομή



Αν νομίζετε πως όσοι αγοράζουν ακίνητο το κάνουν για να ξεπλύνουν μαύρο χρήμα αδήλωτο στην εφορία είσαστε πολύ γελασμένος...
Και το λέτε και εσείς ο ίδιος στο τέλος, κοιτάτε το θέμα αποκλειστικά κομματικά και όχι για το κοινό καλό δηλαδή την ανάκαμψη της οικοδομής.

Υπάρχουν χιλιάδες νέα ζευγάρια που θέλουν να αγοράσουν ένα ακίνητο και τους δίνουνε χρήματα οι γονείς τους, οι γονείς πολλές φορές δεν μπορούν να δικαιολογήσουν το πόθεν έσχες διότι τα χρήματα τα είχαν βρεί από τους παππούδες τους τις γιαγιάδες τους, αυτό πώς μπορεί κάποιος να το αποδείξει στην ΔΟΥ ? Θα πρέπει να κρατάει εφ΄όρου ζωής ένα ολόκληρο αρχείο φορολογικών δηλώσεων πεθαμένων στο σπίτι ?

Επίσης να μην χαρακτηρίσω και τον απαράδεκτο νόμο περί φόρου δωρεάς στα χρήματα τα οποία θα δωρίσει ένας συγγενής σε έναν άλλον λ.χ ο γονέας στο παιδί για να αγοράσει αυτοκίνητο ή σπίτι και με βάση το πόθεν έσχες θα ήταν αναγκασμένος ο γονέας να πληρώσει και φόρο 10% στο βρομοκράτος ενώ τώρα που καταργήθηκε το πόθεν έσχες δεν μπορεί να ξέρει η εφορία αν τα χρήματα που έχει κάποιος για να αγοράσει ακίνητο είναι δικά του ή από δωρεά.

Αλλά βέβαια ο πασοκαντζής στον κόσμο του, να υποστηρίζει τα απαράδεκτα φορολογικά μέτρα εις βάρος κάποιων ατόμων το 2009 και μετά να πετάει και ατάκες του στυλ αντίο σας δεν σας ξαναψηφίζω κτλπ. Μην ξαναψηφίζετε δεν απασχολεί κανέναν αυτό. Καληνύχτα σας.

Αφορά http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/06/blog-post_9089.html

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!