tromaktiko: Σχετικά με τους Ιεχωβάδες

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Σχετικά με τους Ιεχωβάδες



Θα ήθελα να του απαντήσω ότι θα έπρεπε να έχει ενημερωθεί το τι ακριβώς γίνεται στις εγχειρήσεις χωρίς μεταγγίσεις αίματος..
 Σχετικά με τον κύριο που αναφέρει τα σχόλια στο http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/06/blog-post_7661.html

και σαφώς όπως θα γνωρίζει ήδη σαν γιατρός που λέει ότι είναι ότι ακόμα και άτομα που δεν ανήκουν σε αυτή την θρησκευτική ομάδα προτιμούν να κάνουν εγχειρήσεις χωρίς αίμα, εφόσον τους δίνεται αυτή η δυνατότητα. Όσο για τον νόμο περί προσηλυτισμού, θα έπρεπε να αντιλαμβανόμαστε, ότι δεν μπορείς να προσηλυτίσεις έναν ενήλικα που έχει σώας τας φρένας, πόσο μάλλον με έναν νόμο πάρα πολύ παλιό (σε μία δημοκρατική χώρα) !


Αναγνώστης


------------------

αναφερομαι στην αναρτηση
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/06/blog-post_4674.html

που εστειλε ο φιλος-η. Σε ποιο θρησκευμα-αιρεση προσκειται δεν θα το ρωτησω καν,μαλλον ειναι προφανες. Οπως και ο λογος που εκανε την αναρτηση του.
Εγω θα κανω μια ερωτηση, πως νομιμοποιειται καποιος -οχι απεναντι στον νομο- αλλα απεναντι στο θεο ας πουμε ή στην οικογενεια του, να αρνειται να του κανουν επεμβαση ή μεταγγιση αιματος; Οκ,για τον εαυτο του δεν τον νοιαζει,δικαιωμα του,το σεβομαι, αλλα αυτο που δεν σεβομαι και δεν δεχομαι καθολου ειναι να αφηνει καποιος τα παιδια του ορφανα, χωρις λογο,για κατι που θα μπορούσε να αποφύγει, επειδή του το υπέδειηε μια αίρεση, στην οποία για να εισαι καλός και να πας στον παράδεισο έχεις σαν σκοπό ζωής τον προσυλητισμο; Που οποιος φερει περισσοτερους στην αιρεση ανεβαινει ιεραρχικα για να μπει στις πρωτες χ θεσεις (δεν θυμαμαι ποσες ειναι) και να παει στον παραδεισο..
μα καλα, εινα σοβαρα πραγματα αυτα;
Κριμα μονο στα παιδακια που μενουν ορφανα απο μικρα, γιατι καποιοι ειναι τοσο στενομυαλοι και ακολοθουν τυφλα και χωρις αποψη τους ΄πατερες' της αιρεσης του.
Επισης, οταν ενα παιδι ειναι ανηλικο την αποφαση για την μεταγγιση αιματος την παιρνουν οι γονεις του...απο που κι ως που νομιμοποιουνται να σκοτωσουν εναν ανθρωπο επειδη και καλα το λεει η αιρεση τους;
Στις ηπα ,ετσι για να μαθενετε, αμεσως επεμβαινει κοιν.λειτουργος και παιρνει την κηδεμονια του παιδιου,και γινεται οτι ειναι ανθρωπινος δυνατον για να σωθει η ζωη του! Αλλα εκει ειναι ηπα, κι εμεις εδω ελλαδα, και τους ιεχωβαδες δεν τους στελνουμε ουτε στρατο, πανε και κανουν κοινωνικη εθελοντικη εργασια!!
ωραιο αστειο...

Αναγνώστης

---------------------

Αγαπητέ Χριστιανέ Μάρτυρα του Ιεχωβά ( υπάρχουν και Μουσουλμάνοι Μάρτυρες του Ιεχωβά; ),
Αλήθεια πού αναγράφεται στην Αγία Γραφή ότι δεν πρέπει να κάνουμε μετάγγιση αίματος προκειμένου να σώσουμε την ζωή μας ή την ζωή των παιδιών μας; Είχε εφευρεθεί την εποχή που γράφηκε η Αγία Γραφή, η μετάγγιση αίματος, και τα μηχανήματα που την εκτελούν; Είχαν ανακαλυφθεί οι ομάδες αίματος , ο δείκτης ρέζους για να είναι συμβατά; Τί εγκληματικά παραμύθια είναι αυτά που σερβίρετε στους αφελείς πιστούς σας και τους ωθείτε στην αυτοκτονία ή στην δολοφονία όταν αποφασίζουν για την μή μετάγγιση αίματος στα παιδιά τους; Αν είχε εφευρεθεί από την ιατρική την εποχή εκείνη η μετάγγιση, πρώτα ο Χριστός και έπειτα ο Απόστολος Παύλος θα κήρυτταν την ευλογία την μετάγγισης, προκειμένου να μή '' φθείρεται το σώμα το οποίο είναι ο ναός της ψυχής'', όπως έλεγε ο Αόπστολος των Εθνών

Αναγνώστης

--------------------

Προφανώς ο αναγνώστης δεν είναι απλά κάποιος μου γνωρίζει κάποια πράγματα παραπάνω για τους συγκεκριμένους ανθρώπους αλλά είναι και ο ίδιος μάρτυρας του Ιεχωβά.
Αλλιώς δεν εξηγείτε ο ζήλος που υπερασπίζεται αυτούς τους ανθρώπους..... Κι αν όντως ξέρει κάποια πράγματα παραπάνω μήπως μπορεί να μας ενημερώσει για τον μισθό αυτών των ανθρώπων στην προσπάθεια τους να προσηλυτίσουν κάπιους άλλους ??? Πόσα πάιρνουν αλήθεια ??

Αναγνώστης
------------------------



φιλε που γνωριζεις παραπανω πραγματα για τους συγκεκριμενους ανθρωπουσhttp://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/06/blog-post_4674.html
θα μπορουσες να ενημερωσεις τους αναγνωστες για το αιμα στην αυτοαμυνα;και αν το αιμα ειναι τοσο ιερο για εσας γιατι δε συμβαινει το ιδιο κατα την αυτοαμυνα σας....μηπως θα μπορουσες να μας ενημερωσεις τι λενε οι γραφες σας για τον αρμαγεδον;μηπως και αυτος θα χωρτασει με καποια λιτρα αιματος η νομιζω;


Αναγνώστης

--------------------
Για πες μας φιλε την αναρτησης http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/06/blog-post_4674.html πως γινεται ο Θεος μας που με τοση αγαπη μας εφτιαξε απο το μηδεν, που ειναι παναγαθος και φιλανθρωπος, να μην θελει ο ενας ανθρωπος να βοηθαει τον συνανθρωπο του? πως γινεται οταν καποιος εχει αναγκη απο αιμα να τον αφησουμε να πεθανει? προσωπικα ειμαιαιμοδοτης και δεν μου κοστιζει τιποτε απολυτως να δινω αιμα καθε τοσο, το θεμα ειναι οτι με κατι τοσο ευκολο σωζεις ζωες. Και σ! ε ρωτω: ειναι δυνατον ο καλος και αγαθος Θεος μας να απαγορευσε να βοηθαμε τον συνανθρωπο μας? σου φαινεται λογικο αυτο? Σου λεω το εξης λοιπον... Για τον παραπανω λογο και πολλους αλλους θεωρω οτι δεν στεκουνε αυτες οι ιδεες που προσπαθειτε να προωθησετε. Ξερω ενα πραγμα σιγουρα: οταν θες να πεις 1 ψεμα και να γινεις πιστευτος, το ανακατευεις μεσα σε 999 αληθειες! Μιλας περι αγαπης, περι Θεου και δεν ξερω τι αλλο αλλα! αλλα αιμα δεν θα δωσεις και ας πεθανει πανω στο κρεβατι του ο αδελφος σου η το παιδι σου. Τι πιο ωραιο και πιο αγνο να δωσεις το α! ιμα σου για να βοηθησεις? Η καθε πνοη του απο την επομενη ημερα θα εχει ενα κομματι απο τον εαφτο σου και θα ειναι μια ευγνωμοσυνη προς το δωρο της ζωης.
Τελος θα τελειωσω με μια συμβουλη, προτροπη... Μπορεις να βρεις μεσα σου ποιος ειναι ο πραγματικος Θεος, τι ζηταει απο εσενα και τι ειναι καλο και κακο. Αρκει να αγαπας και να κανεις το παν για τον συνανθρωπο σου. Σε αυτην την κατευθυνση θα βρεις τον Θεο.

Αναγνώστης

---------------


Εχουν ακουστει πολλες αποψεις περι του θεματος με προσχημα την αποπειρα προσηλυτισμου ενος συμπολιτη. Μου εχει τυχει 3 φορες να μου μοιρασουν φυλλαδια εκπροσωποι της αιρεσης αυτης, και μαλιστα του συλλογου η σωματειου η δεν ξερω τι αλλο μπορει να ειναι...''ξυπνα''. Την τελευταια φορα μαλιστα μαλωσα με την κυρια που μου το μοιραζε καθως μου απηυθυνε την ερωτηση. ''Υποσχεται ο θεος πλουτη?''. Το να εισαι πιστος σε καποιες πεποιθησεις και γενικως! Το να ασκεις τη λατρεια σου, δεν με απασχολει καθολου εννοειται καθως εχουμε ανεξιθρησκεια. Αλλα το να προσπαθεις να προσηλυτισεις αλλους ανθρωπους...ε οχι...αυτο ειναι εγκλημα. Ως γνωστον ο προσηλυτισμος ειναι αδικημα...και εγω δε γνωριζω καμια θρησκεια η οποια παραβιαζει και δε δινει σημασια στη νομοθεσια της χωρας στην οποια ασκειται. Απλως μου ειναι αδυνατον να τη σεβαστω.


Αναγνώστης
--------------------

φιλε μου μην δαπανας φεα ουσια για να απαντησεις σε ανθρωπους που εκτος απο ελειψη γνωσης γυρω απο θεματα που αφορουν την θρησκεια τους την ιδια καθως θελουν να λεγονται χριστιανοι βγαζουν και μια κακια που το μονο που θελουν ειναι να δημιουργησουν εντυπωσεις και δεν δεν μιλαω για εκεινους τους χριστιανους ορθοδοξους η οχι που εχουν ερευνησει και εχουν εθελημενα αποφασει τι θα ακολουθησουν στην ζωη τους και ειναι απολυτα σεβαστο αλλα για ολους εκεινους που νομιζουν οτι τα ξερουν ολα! αν πραγματι καποιος ειλικρινης ανθρωπος θελει να μαθει γιατι ο θεος η αν εδωσε ο θεος τετοια εντολη μπορει να μαθει απο τους χριστιανους μαρτυρες του ιεχωβα και μετα να διασταρωσει αν ειναι αληθεια.
και οπως λενε η ημιμαθεια ειναι χειροτερη τις αμαθειας

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!