tromaktiko: Ζάκυνθος - Η "ωραία" των Επτανήσων

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Ζάκυνθος - Η "ωραία" των Επτανήσων



Η Ζάκυνθος είναι ένα από τα νησιά των Επτανήσων. Είναι το νοτιότερο και το τρίτο σε έκταση και δεύτερο σε πληθυσμό νησί των Ιονίων νήσων...
Η έκτασή της είναι 406 τ. χλμ και ο πληθυσμός ανέρχεται στους 38.883 κατοίκους. Κατεβαίνοντας από το πλοίο, απέναντι αντικρίζεις την επιβλητική εκκλησία του Αγ. Διονυσίου, Πολιούχου του νησιού. Μάλιστα στον ναό μπορεί ο επισκέπτης να προσκυνήσει τα λείψανά του. Εντυπωσιακό είναι το εσωτερικό του ναού.
Οι άνθρωποι στη Ζάκυνθο, όπως και στα υπόλοιπα Επτάνησα, είναι φιλόξενοι,ενώ χαρακτηριστικό είναι το βενετσιάνικο στυλ που αποπνέουν, αλλά και την κουλτούρα που δύσκολα θα βρει κάποιος στην υπόλοιπη Ελλάδα. Ποιητές όπως ο Δ. Σολωμός και ο Α. Κάλβος έζησαν και μας χάρισαν ποιήματα από το όμορφο νησί της Ζακύνθου.

Απέναντι από την είσοδο της εκκλησία του Αγ. Διονυσίου θα συναντήσει κανείς τον "Λάκη τον...γρήγορο"! Βαρβάτος, καφετής και ζωηρός κάθε φορά που βλέπει φοράδα. Ο "Λάκης ο γρήγορος" προσφέρεται με οδηγό τον Σάκη (από το Διονύσης) να σε κάνουν μια αμαξάδα και να σου δείξουν τις ομορφιές και τα αξιοθέατα στον κεντρικό δρόμο της πόλης.

Στα δύσκολα και τα άσχημα της πόλης, είναι η πτώση του τζίρου που παρατηρείται τα τελευταία δύο χρόνια, παρόλο που η Ζάκυνθος βρίσκεται στα πρώτα νησιά προτίμησης των Ελλήνων. Άλλο μελανό στοιχείο του νησιού είναι ότι υπάρχουν 25 χιλιάδες αλλοδαποί (κυρίως Αλβανοί) τη στιγμή που το νησί αριθμεί 39 χιλιάδες ντόπιους κατοίκους. Στα κακώς κείμενα που θα παρατηρήσει κάποιος που θα επισκεφθεί το νησί, είναι η επικίνδυνη οδήγηση των νεαρών με μηχανάκια και μηχανές μεγάλου κυβισμού.






     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!