tromaktiko: Στην... κρεμάλα με σωρεία ποινικών διώξεων

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Στην... κρεμάλα με σωρεία ποινικών διώξεων



Σωρεία ποινικών διώξεων ασκήθηκαν στον Αχιλλέα Μπέο, ο οποίος το πρωί της Πέμπτης μαζί με τους υπόλοιπους συλληφθέντες και με χειροπέδες περασμένες στα χέρια τους... οδηγήθηκαν στην Ευελπίδων ενώπιον της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένης Ράικου. Όλοι τους έφτασαν στον χώρο που καλούνται να απολογηθούν με ξεχωριστά συμβατικά αυτοκίνητο που συνοδεύονταν από περιπολικά.

Ο εισαγγελέας τους απήγγειλε κατηγορίες βάσει της δικογραφίας των 90.000 σελίδων, ενώ οι κατηγορούμενοι ζήτησαν διορία λίγων ημερών για να ετοιμάσουν τις απολογίες τους και το ενδιαφέρον πλέον θα στραφεί στο αν θα αφεθούν ή όχι ελεύθεροι.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου λοιπόν διώκεται για σύσταση, συμμετοχή και διοίκηση εγκληματικής οργάνωσης, καθώς επίσης για εκβίαση, απάτη, δωροληψία, δωροδοκία, παράνομο στοιχηματισμό και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Μάλιστα, η Εισαγγελία θεωρεί πως ο Αχιλλέας Μπέος ακόμη και σήμερα στήνει παιχνίδια προς ίδιον όφελος και πως η συγκεκριμένη οργάνωση έστηνε παιχνίδια με εκβιασμούς βάζοντας άλλα άτομα να στοιχηματίζουν σε ξένες εταιρείες, με αποτέλεσμα να αποκτήσει την περιουσία που έχει αυτή τη στιγμή. Την ίδια ώρα οι Αρχές δεν πρόκεται να σταματήσουν σε αυτό το σημείο καθώς αναφέρουν πως υπάρχουν δύο ή τρεις διαφορετικές εγκληματικές οργανώσεις, που συνδέονται σε επίπεδο αρχηγών.

Τα συνεργεία των τηλεοπτικών σταθμών δεν έλειπαν, φυσικά, από τα δικαστήρια οι κατηγορούμενοι. Ο Αχιλλέας Μπέος έκανε λόγο για "την επόμενη φούσκα του ΠΑΣΟΚ", την ώρα ο Γιώργος Τσακογιάννης φώναζε "γ...ώ τον Κούγια! Συγχαρητήρια!". Οι Μπέος, Ψωμιάδης και Τσακογιάννης πάνε για κατηγορούμενοι για τα τρία κακουργήματα που αναφέραμε παραπάνω, ενώ υπόλοιποι μόνο για το ξέπλυμα χρήματος και την στοιχηματική απάτη.
http://www.balla.gr/?v=2&dbt=1&aid=41129
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!