tromaktiko: Eπιτροπή Κοινωνικών φορέων Ιεράπετρας Μ.Γιαλού: 15η ημέρα κατάληψης και δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε!

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Eπιτροπή Κοινωνικών φορέων Ιεράπετρας Μ.Γιαλού: 15η ημέρα κατάληψης και δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε!



Σε Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από το γραφείο του Δημάρχου γίνεται αναφορά σε συνέπειες της κατάληψης.
Οφείλουμε να δώσουμε συγκεκριμένες απαντήσεις:

1. Η Υπηρεσία Καθαριότητας ανακοινώνει ότι από τις 9 τρέχοντος δεν θα είναι δυνατή η αποκομιδή των απορριμμάτων στην περιοχή λόγω του ότι ο προμηθευτής καυσίμων δεν ανεφοδιάζει τα οχήματα του Δήμου. Για τον ίδιο λόγο μας ενημερώνουν ότι ακινητοποιούνται και τα οχήματα που εκτελούν χωματουργικές εργασίες στην ύπαιθρο. Ενημερώνουμε ότι ο συγκεκριμένος προμηθευτής δεν έχει πληρωθεί εδώ και 6 μήνες. Όποιος συναλλάσσεται με τον Δήμο γνωρίζει καλά ότι είναι συνήθης η πολύμηνη καθυστέρηση στην αποπληρωμή. Υπενθυμίζουμε εξάλλου ότι όχι μόνο επιτρέπουμε την είσοδο για οποιαδήποτε εργασία είναι επείγουσα και αναγκαία αλλά ζητάμε από τον δήμαρχο να δώσει εντολή να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες.

2. Μας ενημερώνει ο Δήμαρχος ότι δεν λαμβάνει τα φαξ που του στέλνουν. Καθημερινά εισέρχονται υπάλληλοι για να πάρουν έγγραφα, προφανώς έχουν την δυνατότητα να πάρουν και ό,τι φαξ λαμβάνεται. Είναι απορίας άξιο, γιατί δεν γίνεται εκτροπή των τηλεφώνων σε άλλο γραφείο ή γιατί δεν χρησιμοποιείται άλλο φαξ. Λύσεις υπάρχουν όταν κάποιος θέλει να τις βρει...

3. Πιστοποιητικά που αφορούν πλήθος χρήσεων και είναι απολύτως απαραίτητα δεν εκδίδονται με αποκλειστική ευθύνη του Δημάρχου με εντολή του οποίου κατέβηκαν οι διακόπτες στα κεντρικούς διακομιστές (servers) του Δήμου χωρίς τεχνικό ή άλλο λόγο όπως καταδεικνύεται και με την επιστολή του κ.Σωτήρη Γρηγορίου, υπεύθυνουν μηχανοργάνωσης του Δήμου.

4. Όσον αφορά στη διαδικασία πρόσληψης εποχικού προσωπικού, η κατάθεση των δικαιολογητικών από τους ενδιαφερόμενους έγινε απρόσκοπτα, μετά από συνεννόησή μας. Ούτε ένας συμπολίτης μας δεν παραπονέθηκε για οποιοδήποτε πρόβλημα σε σχέση με τη διαδικασία. Επαναλαμβάνουμε ότι είμαστε διαθέσιμοι να βοηθήσουμε με οποιονδήποτε τρόπο ώστε να προχωρήσει η διαδικασία.

Η πόρτα είναι ανοικτή για οποιαδήποτε απαραίτητη και επείγουσα εργασία. Υπενθυμίζουμε ότι από 27 Μάη μέχρι και 1 Ιουνίου εν μέσω αποκλεισμού του Δημαρχείου το σύνολο των υπηρεσιών του δήμου εκτός Δημαρχείου όπως ΚΕΠ, Υπηρεσία Ύδρευσης Άρδευσης, Ληξιαρχείο, Υπηρεσίες Καθαριότητας, ΟΓΑ λειτουργούσαν ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ και ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ. Με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ευθύνη του Δημάρχου διακόπηκε η λειτουργία τους με μοναδικό κριτήριο να πλήξει την κινητοποίηση και να επιτύχει την λήξη της. Τώρα απειλούν με τη διακοπή της αποκομιδής των απορριμμάτων μη διστάζοντας να παίξουν με τη Δημόσια Υγεία.

Το Δημαρχείο τελεί υπό κατάληψη για 15η ημέρα. Χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν υπογράψει το κείμενο υποστήριξης της κινητοποίησης και συμμετέχουν ενεργά. Ο αγώνας για την υγεία είναι ιερός και αφορά στο μέλλον του τόπου μας.

Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι χρησιμοποιείται οποιοδήποτε αθέμιτο μέσο για να τερματιστεί η κινητοποίηση χωρίς να καταβάλλεται αντίστοιχη έστω προσπάθεια να δοθούν λύσεις στα προβλήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου μας. Αναμένουμε τις πρωτοβουλίες του Δημάρχου για την εξεύρεση λύσεων.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ – ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!