tromaktiko: Σχετικά με προσφορά Groupon και Altamira

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Σχετικά με προσφορά Groupon και Altamira



Σχετικά με το μήνυμα για την παραπλανητική προσφορά για εστιατόριο...(αφορά: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/06/groupon.html) μάλλον ο φίλος δεν κατάλαβε καλά την προσφορά.
Επειδή παρακολουθώ διάφορες προσφορές και αγοράζω αρκετές, όλες οι «εκπτωτικές» εταιρίες τύπου Groupon, όταν σου λένε «€10 από €24» εννοούν πως ότι πάρεις αξίας 24 Ευρώ συνολικά με τιμές καταλόγου, θα σου το χρεώσουν 10 Ευρώ αντί για 24. Αν τώρα εσύ αντί για φαγητό αξίας €24 πάρεις π.χ. φαγητό αξίας €50, εννοείται πως τα επιπλέον €26 θα τα πληρώσεις κανονικά και με τις κανονικές τιμές του καταλόγου. Βέβαια αυτό μπορεί να μπερδέψει κάποιον που δεν έχει ξαναασχοληθεί με τέτοιες προσφορές και σίγουρα θα χρειαζόταν να εξηγούν κάπου πως «πληρώνεις 10 Ευρώ για γεύμα αξίας 24», αλλά απ την άλλη δεν ξέρω και αν μπορεί να θεωρηθεί παραπλανητικό, αφού η αρχική αξία αναφέρεται στον τίτλο της προσφοράς.
Βέβαια πολλές από αυτές τις προσφορές σίγουρα σε κοροϊδεύουν με άλλους τρόπους. Όπως π.χ. και καλά δεν έχουν τραπέζι ή το απαράδεκτο που είπαν στο φίλο μας ότι τα κρατάνε για «μη-Groupon πελάτες» - αυτό σηκώνει σίγουρα καταγγελία, αφού έκαναν την προσφορά, δεν μπορεί μετά να ξεχωρίζουν τους πελάτες ανάλογα με το πόσα θα τους αφήσουν…. Η όπως στο συγκεκριμένο εστιατόριο, που για κάποιον που ξέρει το εστιατόριο Altamira και τις τιμές του, εννοείται πως δεν μπορείς να φας σαν άνθρωπος με αρχική τιμή 24 Ευρώ, όταν το φθηνότερο κύριο πιάτο του έχει 17-18 Ευρώ… οπότε εννοείται πως θα αναγκαστείς να ξεπεράσεις τα 24 και άρα τελικά η προσφορά δεν είναι και τόσο προσφορά…

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!