tromaktiko: Kύριε Σπυρόπουλε αν θέλετε να ελέγξετε την διαφθορά μες το ίδρυμα σας φτιάξτε σωστούς ελεγκτικούς μηχανισμούς

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Kύριε Σπυρόπουλε αν θέλετε να ελέγξετε την διαφθορά μες το ίδρυμα σας φτιάξτε σωστούς ελεγκτικούς μηχανισμούς



Παρατηρώ τις τελευταίες μέρες μια μανία του ΙΚΑ να αποδείξει στην κοινή γνώμη ότι γίνονται τεράστιες απάτες εις βάρος του ιδρύματος. Δεν διαφωνώ κύριε Σπυρόπουλε, γίνονται απάτες εις βάρος του ΙΚΑ...
 αλλά από τα δικά σας όργανα, πάντα γινόταν και απορούσα πως εγώ ένας απλός ανάπηρος καθηλωμένος σε ένα αναπηρικό αμαξίδιο τις έβλεπα μπροστά στα μάτια μου και εσείς ένας διοικητής του ΙΚΑ να μην μπορούσατε να τα εξακριβώσετε. Μην υιοθετείτε όμως τις πάγιες τακτικές της κυβέρνησης, πως για να πατάξω την διαφθορά θα τα κόψω όλα. Δεν είναι λύση αυτή, αν υπάρχει ένα σάπιο μήλο πάνω στην μηλιά το κόβω, δεν κόβω ποτέ όμως την μηλιά από την ρίζα. Ακόμα και αν χρειαστεί παραπάνω φροντίδα-έλεγχο θα φωνάξω έναν γεωπόνο που γνωρίζει, δεν μπορώ να φωνάξω έναν κτηνίατρο για να ελέγξει την μηλιά μου.

Γι αυτό και εσείς κύριε Σπυρόπουλε αν θέλετε να ελέγξετε την διαφθορά μες το ίδρυμα σας φτιάξτε σωστούς ελεγκτικούς μηχανισμούς, βάλτε ανθρώπους που να γνωρίζουν για το αντικείμενο που θα πρέπει να ελέγξουν. Μην μου πείτε πως δεν γνωρίζετε ότι στις ΑΥΕ που περνάμε για έγκριση των αναπηρικών μας αμαξιδίων αυτοί που τα ελέγχουν είναι άσχετοι με το αντικείμενο ; πιστέψτε με έχω περάσει πάρα πολλές επιτροπές στην ζωή μου καθισμένος πάνω στο αμαξίδιο μου.
Δεν γνωρίζετε πως σε αυτές τις επιτροπές βρίσκονται μέσα και ελέγχουν οφθαλμίατροι, οδοντίατροι ακόμα και οι πρόεδροι των επιτροπών μπορεί να είναι παιδίατροι. Υπάρχουν μην σας φαίνεται περίεργο, αυτοί μας ελέγχουν. Την τελευταία φορά δε, που πέρασα επιτροπή ρωτούσαν την γραμματέα της ΑΥΕ για το τι να κάνουν, να το περάσουν το τεχνητό μέλος ή όχι ; είναι αυτό που λέει η εγκύκλιος ή όχι ; όπως καταλαβαίνετε η γραμματέας μου το ενέκρινε ( γυρνώντας προς του γιατρούς τους λέει με βεβαιότητα «….. ναι ναι, να το περάσουμε αυτό είναι θυμάμαι ε! ίχαν φέρει και την προηγούμενη εβδομάδα ένα τέτοιο και είχαμε πει να το περάσουμε» ). Το πιο τραγικό στην όλη ιστορία είναι ότι αυτά τα άτομα τα επιβραβεύετε για αυτή τους την εργασία, τους πληρώνετε επιπλέον για να παραβρίσκονται στις επιτροπές και να μας ελέγχουν!!!
Αυτά θα πρέπει να κόψετε κύριε Σπυρόπουλε και όχι τις παροχές των ΑΜΕΑ, γιατί εμείς τα έχουμε ανάγκη τα βοηθήματα ενώ αυτοί θα βρουν κάπου αλλού να κάνουν πιο σωστά την δουλειά τους και πάνω στο αντικείμενό τους.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!