tromaktiko: Η Qantas ακυρώνει νέες πτήσεις - οι άλλες εταιρείες όχι

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Η Qantas ακυρώνει νέες πτήσεις - οι άλλες εταιρείες όχι



Η αεροπορική εταιρία Qantas ακύρωσε σήμερα νέες πτήσεις λόγω του νέφους της τέφρας από το ηφαίστειο Πουγέγουε της Χιλής. Οι αφίξεις και οι αναχωρήσεις από και προς τη Μελβούρνη διακόπηκαν εκ νέου, διευκρίνισε η αεροπορική εταιρία.
Ωστόσο, άλλες εταιρίες στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία αποφάσισαν να διατηρήσουν τις συνδέσεις τους.

«Το πρόβλημά μας επί του παρόντος είναι ότι δεν έχουμε καμιά ιδέα για την πυκνότητα του νέφους της ηφαιστειακής τέφρας. Δεν έχουμε τα τεχνικά μέσα στην Αυστραλία για να το καθορίσουμε. Συνεπώς δεν ξέρουμε αν το νέφος είναι πυκνό ή λεπτό», δήλωσε η εκπρόσωπος της Qantas Ολίβια Ουίρθ.

Η Virgin Australia ανακοίνωσε σήμερα ότι οι πτήσεις προς τη Μελβούρνη, την Τασμανία και τη Νέα Ζηλανδία δεν παρουσιάζουν κίνδυνο. Τα αεροσκάφη θα πετάξουν πάνω ή κάτω από το νέφος, διευκρίνισε.

Η ANAC διευκρίνισε ότι περιορίζει τις πτήσεις εξαιτίας της επιδείνωσης των μετεωρολογικών συνθηκών στα κεντρικά της χώρας, που οφείλεται στο νέφος της ηφαιστειακής τέφρας από το Πουγέγουε.

Αντίθετα η Air New Zealand συνεχίζει τις διεθνείς πτήσεις της. «Η επιπλέον απόσταση απαιτεί την κατανάλωση 10% περισσότερου καυσίμου αλλά σημαίνει ότι οι επιβάτες με ασφάλεια θα φτάσουν στον προορισμό τους», είπε ένας πιλότος της Air New Zealand και τόνισε πως η εταιρεία συνεργάζεται στενά με τις αρχές για να προσαρμόσει την πορεία και το ύψος των πτήσεων της σε σχέση με την ηφαιστειακή τέφρα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!