tromaktiko: Συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα το Road Show 15 Ελληνικών εισηγμένων στη Νέα Υόρκη

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα το Road Show 15 Ελληνικών εισηγμένων στη Νέα Υόρκη



Άρχισε ουσιαστικά χθες και αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα το 3ο Road show ελληνικών εισηγμένων στις ΗΠΑ, το οποίο πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του Reuters στη Νέα Υόρκη.
Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι από τις 17 εταιρείες οι οποίες ήταν να συμμετέχουν, Εθνική τράπεζα, Alpha Bank, Eurobank, τράπεζα Πειραιώς, Τράπεζα Κύπρου, MPB, Αγροτική τράπεζα, Coca Cola3E, Ελλάκτωρ, Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil,ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, Ιντραλότ από τον FTSE/ASE 20 και KAE, Frigoglass, Εχαε από το δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης Mid Cap 40 απουσίασαν τελικά οι ΑΤΕ (επικαλέστηκε την αύξηση κεφαλαίου που βρίσκεται σε εξέλιξη) και η Frigoglass (εικάζεται λόγω μικρού ενδιαφέροντος από τους θεσμικούς, λόγω μικρής διασποράς).
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αν και υπάρχει φανερή επιφυλακτικότητα, λόγω της ελληνικής κρίσης χρέους, η εικόνα και το ενδιαφέρον των ξένων θεσμικών είναι σίγουρα μεγαλύτερο από το αντίστοιχο roadshow που είχε πραγματοποιηθεί πριν από μερικούς μήνες στο Λονδίνο.
Θυμίζουμε ότι ηχηρές απουσίες είναι φέτος ο ΟΤΕ και η ΔΕΗ, οι οποίες και όπως είναι λογικό βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος λόγω αποκρατικοποιήσεων.
Σημειώνεται ότι αναμένεται να γίνουν πάνω από 300 παρουσιάσεις των 15 εισηγμένων, ενώ θα υπάρξουν και περίπου 100 συναντήσεις one – one.
Να αναφέρουμε ότι δεν έδωσε το παρόν όπως αναμενόταν ο κ. Σπανουδάκης του ΟΠΑΠ, ενώ και ο υπουργός οικονομικών, λόγω των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα δε μπόρεσε να δώσει το παρόν, αν και απέστειλε recorded μήνυμα. Συγκεκριμένα, ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι παρά τα προβλήματα που υπάρχουν τελικά η προσπάθεια η οποία γίνεται θα φέρει αποτελέσματα.


http://www.greekfinanceforum.com/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!