tromaktiko: To «αντίο» του «Σακ» (vid)

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

To «αντίο» του «Σακ» (vid)



Ο Σακίλ Ο' Νιλ ανακοίνωσε και επίσημα την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, με τον «Σακ» να κάνει έναν απολογισμό της σπουδαίας καριέρας του...

Ο All-Star θηριώδης σέντερ παραχώρησε μία... απολαυστική συνέντευξη Τύπου στο Ορλάντο, η οποία μεταδόθηκε από τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, τονίζοντας αρχικά: «Δεν πίστευα ότι θα έρθει η σημερινή μέρα... Ο πατέρας χρόνος έπιασε και τον Σακίλ Ο' Νιλ».

Αιφνιδίως, κάποιος τον διέκοψε δίνοντάς του ένα κινητό τηλέφωνο. Ο Σακίλ πήρε την συσκευή και ρώτησε «Ποιος είναι; Σοβαρά; Θέλετε να έρθω να κάνω αίτηση για την θέση του τζένεραλ μάνατζερ των Νικς; Εντάξει θα είμαι εκεί για την συνέντευξη Τύπου!».

Οι παρευρισκόμενοι έσκασαν στα γέλια, με τον Ο' Νιλ να συνεχίζει την... παράσταση: «Ηταν ο Πρόεδρος των Νικς. Θέλει να πετάξω στη Νέα Υόρκη για να με παρουσιάσει στην συνέντευξη Τύπου που θα κάνει!».

Ακολούθως, μίλησε για την οικογένειά του: «Αν και δεν αξιοποίησα πλήρως τις δυνατότητές μου, μπορώ να κοιτάξω στα μάτια τη μητέρα μου και τον πατέρα μου και να τους πω ''τα καταφέραμε''. Μια φτωχή οικογένεια από τη Νιούαρκ του Νιου Τζέρσεϊ, τα κατάφερε.

Είχα πει στην μητέρα μου: ''Μαμά δεν μου αρέσει το όνομά μου ούτε το ύψος μου''. Και γύρισε αυτή και μου είπε: ''μωρό μου κάνε να θυμούνται το όνομά σου. Προσπάθησε να θυμούνται όλοι εσένα''.

Και έτσι όταν δημιούργησα το στυλ μου ήθελα όλοι να λένε ότι είμαι ένας αστείος τύπος. Ότι είμαι ένας απλός άνθρωπος. Ότι δεν είμαι ο μέσος σταρ αλλά κάτι ξεχωριστό».

Ο θηριώδης σέντερ φρόντισε να ευχαριστήσει:

- Τον πατριό του «γιατί χωρίς αυτόν δεν θα ήμουν εδώ σήμερα». 

- Τη μητέρα του που είναι «η πιο όμορφη γυναίκα που έχω γνωρίσει και πάντα με φρόντιζε».

- Την οικογένειά του που «ανέχτηκε το δύσκολο πρόγραμμα του μπαμπά».

- Τους θαυμαστές του σε όλο τον κόσμο «για την αγάπη που μου έδειξαν».

- Τους δημοσιογράφους με τους οποίους «πάντα περνούσα καλά και έκανα πλάκα».

- Τον Φιλ Τζάκσον «γιατί μου έμαθε να παίζω σαν Πρωταθλητής».

- Τον Κομισάριο του ΝΒΑ, Ντέιβιντ Στερν «για ότι έκανε για το πρωτάθλημα όλα αυτά τα χρόνια».

Ερωτηθείς για το αν προτίθεται να ασχοληθεί με την προπονητική, σχολίασε, χαρακτηριστικά: «Οι μόνοι παίκτες που θα προπονώ είναι οι τρεις γιοι μου...».

Αναφερόμενος στην... εκνευριστική αστοχία του στις βολές, υπογράμμισε: «Αν είχα βάλει τις μισές από τις 5.000 βολές που έχασα τώρα θα ήμουν στην δεύτερη θέση της λίστας των σκόρερ».

Κλείνοντας, μίλησε για τα... ουκ ολίγα παρατσούκλια που του έχουν αποδοθεί κατά καιρούς: «Μετά από τη σημερινή ημέρα, αποσύρονται όλα τα παρατσούκλια μου.

''The Big Aristotle'', ''Shaq-Fu'', ''The Big Shamrock'', ''The Big Cactus'', ''The Diesel'', αλλά και αυτό, το μοναδικό αυθεντικό, που δεν μπορεί να αντιγραφεί από κανέναν, ''Superman''....

Από εδώ και στο εξής, μπορείτε να με αποκαλείτε ''The Big AARP''. Σύλλογος για την εξέλιξη των συνταξιούχων».

http://www.gazzetta.gr/ 

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!