tromaktiko: Αιτήματα αναπληρωτών 07-2011 του ΣΕΑΕ

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Αιτήματα αναπληρωτών 07-2011 του ΣΕΑΕΝα δυναμώσουμε τη φωνή των αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών.
Να αποτρέψουμε τη διάλυση της δημόσιας παιδείας.

Με την υιοθέτηση του επικαιροποιημένου μνημονίου και την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, η κυβέρνηση κάτω από τις εντολές της Τρόικας και με βάση τα συμφέροντα των ντόπιων και ξένων τραπεζιτών και μεγαλοεπιχειρηματιών, επιμένει στην ίδια αδιέξοδη και αποτυχημένη πολιτική της. Οι επιλογές της οδηγούν σε μια πορεία προς την πλήρη χρεοκοπία της οικονομίας και της κοινωνίας. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι η αύξηση του χρέους απ’ τη μια και απ’ την άλλη οι απολύσεις, η εκτόξευση της ανεργίας και της φτώχειας, η συνεχής μείωση των μισθών, η αύξηση των φόρων, η καταστροφή των εργασιακών σχέσεων και των συλλογικών συμβάσεων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, καθώς και η διάλυση της υγείας, της παιδείας και των κοινωνικών υπηρεσιών. Απέναντι στην αυξανόμενη αγωνία και αντίδραση των πολιτών, η μοναδική απάντηση είναι πλέον η βάρβαρη αστυνομική καταστολή και η μετατροπή κάθε χώρου αντίδρασης σε θάλαμο αερίων.

Στην παιδεία η πολιτική του μνημονίου μεταφράστηκε με την τεράστια μείωση των δαπανών, τον δραστικό περιορισμό των διορισμών, τους αναπληρωτές ΕΣΠΑ και τους ωρομίσθιους του 4ωρου, την υπονόμευση ή και κατάργηση ολόκληρων δομών του δημόσιου σχολείου, όπως των αθλητικών σχολείων, της ΠΔΣ, των σχολείων Δεύτερης ευκαιρίας κλπ. Συνεχίζεται πλέον με μεγαλύτερη ένταση, μέσω των συγχωνεύσεων-καταργήσεων χιλιάδων σχολικών μονάδων που μεταφράζονται και σε αντίστοιχη μείωση χιλιάδων θέσεων εργασίας, τον εκμηδενισμό των διορισμών και τη εκφρασμένη μείωση κατά 50% των αναπληρωτών, την επέκταση των συμβάσεων ΕΣΠΑ, την ακόμα μεγαλύτερη μείωση μισθών και λειτουργικών δαπανών, την υπονόμευση νέων δομών όπως του ολοήμερου σχολείου, των ειδικών σχολείων, της 2ης ξένης γλώσσας κλπ, την προσπάθεια κατάργησης της δωρεάν μεταφοράς μαθητών όπου απαιτείται, ακόμη και του δωρεάν βιβλίου. Σε τελική ανάλυση, υπονομεύεται το ίδιο το δημόσιο δωρεάν σχολείο.

Είναι όσο ποτέ άλλοτε επιτακτική ανάγκη να οργανωθεί το πιο ευάλωτο και κακοπληρωμένο κομμάτι της εκπαίδευσης, οι ωρομίσθιοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί. Το ΣΕΑΕ, αν και «νεαρό σε ηλικία», παλεύει με συνέπεια και επιμονή για τα συμφέροντα των ελαστικά απασχολούμενων εκπαιδευτικών. Είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ώστε να ακουστεί η φωνή των αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών, που αγωνιούν:

για να αναγνωριστεί η προϋπηρεσία μας ως βασικό προσόν διορισμού,
για να μην κλείσει κανένα σχολείο,
για να μην χαθεί καμία θέση εργασίας,
για να μπορούμε να δουλεύουμε με αξιοπρέπεια και να πληρωνόμαστε κανονικά.

Προϋπόθεση για να γίνουν πράξη όλα τα παραπάνω αποτελεί η μαζικοποίηση του σωματείου και η όσο το δυνατόν ενεργή συμμετοχή όλων μας. Γιατί η δύναμη του Σωματείου είναι ο καθένας από μας. Γιατί δεν υπάρχουν σωτήρες και η μόνη ελπίδα μας είναι να στηριχτούμε ο ένας στον άλλο και με αποφασιστικούς αγώνες να σώσουμε τα δικαιώματά μας.

Απέναντι στη μιζέρια του ΄΄δε γίνεται τίποτα’’, ΄΄ο κόσμος δεν ξεσηκώνεται’’!... να πάρουμε δύναμη και ενέργεια απ’ τους χιλιάδες των ΄΄αγανακτισμένων’’ στις πλατείες και τους δρόμους, που με την αποφασιστικότητα και την επιμονή τους έχουν κλονίσει την κυβέρνηση και τις πολιτικές της. Να ενώσουμε τη φωνή μας και μ’ αυτούς, μπροστά στις κινητοποιήσεις που γίνονται και που θα γίνουν στο άμεσο διάστημα και με μεγαλύτερη μάλιστα ένταση.

Απαιτούμε:
Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 5% του ΑΕΠ.
Καμία συγχώνευση/κατάργηση σχολείου.
Καμία περικοπή δαπανών, διορισμών, προσλήψεων, μισθών και επιδομάτων λόγω της κρίσης. Προσλήψεις όλων των αναπληρωτών από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση της ωρομισθίας.
Να καταργηθεί ο νόμος της Διαμαντοπούλου που απαξιώνει την εργασιακή μας εμπειρία και αμφισβητεί την παιδαγωγική μας επάρκεια.
Όχι στον νέο ΑΣΕΠ. Μονιμοποίηση όλων όσων έχουν εργαστεί στο δημόσιο σχολείο.
Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων.
Άμεση απορρόφηση στην εκπαίδευση όλων όσων έχουν τις προϋποθέσεις μονιμοποίησης από τον προηγούμενο νόμο (επιτυχόντες του προηγούμενου ΑΣΕΠ, 30μηνο, 24μηνο με ΑΣΕΠ).
Όχι στο «νέο Λύκειο». Ενιαίο Δημόσιο Δωρεάν 12χρονο Υποχρεωτικό Σχολείο.
Όχι στο νέο Μισθολόγιο. 1400 ευρώ καθαρά πρώτο μισθό για όλους.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Σ.Ε.Α.Ε
     Εδώ σχολιάζεις εσύ!