tromaktiko: Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις κατοίκων και φορέων εναντίον των επικίνδυνων ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΝΙΚΗ!

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις κατοίκων και φορέων εναντίον των επικίνδυνων ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΝΙΚΗ!



Οι κάτοικοι των περιοχών που χωρίς τη θέλησή τους και χωρίς κανείς να τους έχει ενημερώσει για τον κίνδυνο που... ελλοχεύει “φιλοξενούν” τους 140 πυραύλους ΝΙΚΗ , ζουν μέσα στην Ανασφάλεια.

Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις που ακολούθησαν το κυβερνητικό έγκλημα κατά του κυπριακού λαού με την έκρηξη στην ναυτική βάση σήμαναν συναγερμό.

Μετά από τον δήμαρχο Ωρωπού, επιστολή στον Α/ΓΕΑ έστειλα και οι κάτοικοι της Ιπποκρατείου Πολιτείας, που θεωρούν ότι κινδυνεύουν άμεσα.

ΠΡΟΣ: ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
ΑΝΤΙΠΤΕΡΑΡΧΟ (Ι) Β. Κλόκοζα
Κοινοποίηση:
1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ: κ. Πάνο Μπεγλίτη
2. Περιφερειάρχη Αττικής: Γιάννης Σγουρός
3. Δήμαρχο Ωρωπού: >Γιάννης Οικονομάκος
Κύριε Αρχηγέ,
Αποτελούμε σύλλογο οικιστών της περιοχής Ιπποκρατείου Πολιτείας που ανήκει διοικητικά στο νέο δήμο Ωρωπού. Όπως πιθανά γνωρίζετε ο οικισμός μας, που βρίσκεται σε περιοχή με πυκνή δασική βλάστηση, συνορεύει με την ανενεργή πλέον αεροπορική βάση Κατσιμιδίου. Μετά τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν στην Κύπρο, ενημερωθήκαμε μέσω πολλαπλών δημοσιευμάτων ότι στη βάση αυτή φυλάσσονται 30 παλαιοί αντιαεροπορικοί πύραυλοι τύπου ΝΙΚΗ –ΗΡΑΚΛΗΣ.
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, οι πύραυλοι αυτοί περιέχουν μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης, το όριο ζωής της οποίας, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα έχει λήξει και ότι σε περίπτωση αυτανάφλεξης ή ανάφλεξης από εξωτερικό αίτιο (π.χ δασική πυρκαγιά), οι κίνδυνοι για τις ανθρώπινες ζωές και τις περιουσίες όχι μόνο των κατοίκων της περιοχής αλλά και ευρύτερων περιοχών του λεκανοπεδίου Αττικής είναι ανυπολόγιστοι.
Όπως αντιλαμβάνεστε οι πληροφορίες αυτές έχουν αναστατώσει τους οικιστές της περιοχής μας που νιώθουν σαν να κάθονται πάνω σε μία ενεργοποιημένη ωρολογιακή βόμβα που η μόνη άγνωστη παράμετρος είναι ο χρόνος της έκρηξης.
Κατόπιν των παραπάνω θεωρούμε σαν ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας την άμεση και ασφαλή απομάκρυνση των πυραύλων αυτών από την περιοχή μας και σας παρακαλούμε να δώσετε τις κατάλληλες εντολές για την υλοποίηση του εγχειρήματος αυτού.
Μέχρι αυτό να υλοποιηθεί θα επιθυμούσαμε να έχουμε την προσωπική σας διαβεβαίωση ότι έχουν ληφθεί όλα τα κατάλληλα μέτρα και αν όχι ότι θα ληφθούν άμεσα, για την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας ενεργοποίησης των εκρηκτικών αυτών.

Με εκτίμηση,
Για το Δ.Σ.
Συλλόγου Οικιστών Ιπποκρατείου Πολιτείας
Ο Πρόεδρος
Διονύσης Πατεράκης Ο Γραμματέας
Βαγγέλης Μπουγιούρης

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
www.Diktiospartakos.blogspot.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!