tromaktiko: Όλα τα σχολικά βιβλία στην νότια Κορέα σε ψηφιακή μορφή μέχρι το 2015

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Όλα τα σχολικά βιβλία στην νότια Κορέα σε ψηφιακή μορφή μέχρι το 2015



Το υπερμεγέθες Kindle δεν έγινε ο καταστροφές των βιβλίων που ήλπιζε το Amazon, αλλά τουλάχιστον μια χώρα κινείται με σχέδια να ελαφρύνει το φορτίο από τα μελλοντικά στελέχη της Samsung.

Η Νότια Κορέα αναλοίνωσε αυτή την εβδομάδα πως σχεδιάζει να ξοδέψει πάνω από 2 δις δολάρια στην ανάπτυξη τεχνολογίας ψηφιακών βιβλίων, αντικαθιστώντας το χαρτί σε όλα τα σχολεία μέχρι το 2015.
Οι μαθητές θα έχουν πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό από ένα σύστημα χωρίς χάρτινα βιβλία από το δίκτου, εφαρμόζοντας παραδοσιακό περιεχόμενο με πολυμέσα σε υπολογιστές ταμπλέτες που θα παρέχονται από τα σχολεία.

Το σύστημα θα επιτρέπει στους μαθητές στο σπίτι να παρακολουθούν τις εργασίες από μακριά, συμμετέχοντας στα μαθηματικά ή στην ανάγνωση ενώ θα είναι εκτός σχολείου, λόγω ασθένειας .

Τa προγράμματα θα προσφέρουν σημαντικά πλεονεκτήματα στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, αλλά δεν αναμένεται να δούμε παρόμοιες λύσεις εγγύτερα στην χώρα μας, με τον πληθυσμό της Αμερικής έξι φορές αυτόν των συμμάχων μας στην Άπω Ανατολή, πολλοί από τους μελλοντικούς ηγέτες μας θα μεταφέρουν χάρτινα βιβλία για πολύ καιρό ακόμα.
http://www.dailytech.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!