tromaktiko: Το WikiLeaks θα μηνύσει τις Visa και Mastercard για το πάγωμα των δωρεών προς την οργάνωση

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Το WikiLeaks θα μηνύσει τις Visa και Mastercard για το πάγωμα των δωρεών προς την οργάνωση



Πέρασε πάνω από μισός χρόνος μετά από τις DDoS επιθέσεις κατά της Visa και της Mastercard από τους υποστηρικτές του WikiLeaks και τους...
Anonymous για το πάγωμα των οικονομικών δωρεών προς την οργάνωση. Με σημερινή ανακοίνωση, το WikiLeaks και ο πιστωτικός συνεργάτης του, DataCell, σχεδιάζουν να κινηθούν νομικά εναντίον της Visa και της Mastercard με σχετική καταγγελία που θα υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το δελτίο τύπου, κατηγορεί τις δύο εταιρείες πιστωτικών καρτών για "συμμετοχή σε παράνομo, κατευθυνόμενο από τις Η.Π.Α., οικονομικό αποκλεισμό" ο οποίος άρχισε τον Δεκέμβριο και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Το WikiLeaks και η DataCell εκπροσωπούνται από δύο δικηγορικά γραφεία: μια δανέζικη εταιρεία με το όνομα Bender von Haller Dragested και την ισλανδική Reykjavik Law Firm.

Τα δύο αυτά δικηγορικά γραφεία είχαν δώσει σχετική προειδοποίηση στα εμπλεκόμενα μέρη στις 9 Ιουνίου και, σύμφωνα με το δελτίο τύπου, η Teller, η οποία διαχειρίζεται τις συναλλαγές εκ μέρους των εταιρειών πιστωτικών καρτών, ήταν πρόθυμη να αποκαταστήσει τις υπηρεσίες, όμως διατάχθηκε από τη Visa και Mastercard να μην το πράξει.
adslgr.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!