tromaktiko: «Μαϊμού» καταστήματα Apple λειτουργούν στην Κίνα

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

«Μαϊμού» καταστήματα Apple λειτουργούν στην Κίνα



To κατάστημα φαίνεται αληθινό, είναι όμως απομίμηση.Έπειτα από τις καταγγελίες μιας υποψιασμένης Αμερικανίδας, οι αρχές της κινεζικής πόλης Κουνμίνγκ έκλεισαν πέντε καταστήματα που αντέγραφαν τα επίσημα Apple Store με κάθε λεπτομέρεια -ακόμα και οι υπάλληλοί τους νόμιζαν ότι δούλευαν για την αμερικανική εταιρεία.Ηλεκτρονικές συσκευές «μαϊμού» είναι γνωστό ότι κυκλοφορούν ευρέως στην κινεζική αγορά, αυτή όμως είναι πιθανότατα η πρώτη φορά που οι απατεώνες αντιγράφουν ολόκληρα καταστήματα.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν μια Αμερικανίδα που ζει στο Κουνμίνγκ (βρίσκεται στην επαρχία Γιουνάν) ανέβασε στο blog της φωτογραφίες τριών περίεργων καταστημάτων. Στη βιτρίνα υπήρχε το χαρακτηριστικό δαγκωμένο μήλο, μέσα υπήρχε η ίδια σπειροειδής σκάλα και οι υπάλληλοι φορούσαν τα μπλε μπλουζάκια της Apple. Στην ανάρτησή της, η Αμερικανίδα που εντόπισε τα καταστήματα δηλώνει ότι οι υπάλληλοι ενός από αυτά τη διαβεβαίωσαν ότι εργάζονταν για την ίδια την Apple.

Λίγο μετά την καταγγελία, το Γραφείο Εμπορίου και Βιομηχανίας του Κουνμίνγκ πραγματοποίησε ελέγχους σε 500 καταστήματα της πόλης και εντόπισε τρία Apple Store «μαϊμού». Σε δύο από τα πέντε μπήκε λουκέτο επειδή δεν είχαν άδεια λειτουργίας καταστήματος, στα άλλα τρία όμως δεν έχουν επιβληθεί μέχρι στιγμής κυρώσεις, καθώς διαπιστώθηκε ότι πουλούσαν γνήσια προϊόντα της Apple.

Η Apple έχει ανοίξει μόνο τέσσερα επίσημα Apple Store στην Κίνα -δύο στο Πεκίνο και δύο στη Σαγκάη. H εταιρεία δεν θέλησε να σχολιάσει την είδηση.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!