tromaktiko: Γιατί πρέπει να εμβολιάζουμε τα μωρά στην ώρα τους

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Γιατί πρέπει να εμβολιάζουμε τα μωρά στην ώρα τους



Πόσο χρήσιμο είναι τελικά να εμβολιάζουμε τα παιδιά μας και κατά πόσον μπορούμε να κάνουμε και λίγο του…
κεφαλιού μας σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό τους;
Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο ακούγονται φωνές κατά των εμβολίων, ή μερίδας αυτών, κυρίως από τους ομοιοπαθητικούς γιατρούς που έχουν μία διαφορετική άποψη απ’ αυτή που πρεσβεύει η παραδοσιακή ιατρική.
Ωστόσο, σύσσωμη η κοινότητα των συμβατικών –αν θέλετε- παιδιάτρων, τονίζει την αναγκαιότητα του εμβολιασμού στα παιδιά μας, ενώ επιμένει και στο να γίνονται όλα τα εμβόλια στην ώρα τους.
Τα επιχειρήματα που προβάλλονται από τους γιατρούς προς αυτήν την κατεύθυνση είναι αρκετά και έχουν να κάνουν με τους κινδύνους στους οποίους εκθέτουμε ένα μωρό, αν δεν το προστατεύσουμε με τα εμβόλια, τη στιγμή μάλιστα που ο οργανισμός ενός μωρού αδυνατεί να αντεπεξέρθει χωρίς έξωθεν βοήθεια!
Και το ερώτημα που τίθεται στους γονείς που αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα και κυρίως την «αθωότητα» των εμβολίων είναι: αφού όταν έχετε μωρό, αποφεύγετε ένα δωμάτιο με άρρωστα παιδιά ή ενήλικες, για να το προστατέψετε, πως μπορείτε να δεχτείτε να αφήσετε τον οργανισμό του εκτεθειμένο στους ιούς που κυκλοφορούν;
Γνωρίζουμε ότι τα βρέφη είναι ιδιαίτερα ευάλωτα σε ιούς όπως ο κοκκύτης, ο Hemophilus της ινφλουέντζας τύπου Β (Hib), και ο ιός του πνευμονιόκοκκο.
Επίσης έχει αποδειχθεί ότι οι ενήλικες (ιδίως μητέρες) είναι η κύρια πηγή του κοκύτη στα παιδιά τους.
Επίσης, οι ιοί του πνευμονιόκοκκου και του μηνιγγιτιδόκοκκου μεταφέρονται στο πίσω μέρος του λαμού των ενηλίκων και ενώ σε αυτούς δεν κάνουν τίποτα, σε ένα μωρό μπορούν να επιφέρουν ακόμα και τον θάνατο!
Η μόλυνση του εγκεφάλου, η κώφωση, η αναπτυξιακή καθυστέρηση, το οίδημα του λάρυγγα που μπορεί να προκαλέσει, η σοβαρή πνευμονία είναι επιπλοκές που προκαλούνται από τέτοιες λοιμώξηεις και το μόνο όπλο που έχει η συγχρονη ιατρική είναι ο εμβολιασμός.
mother.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!