tromaktiko: Ο Άκης παραπέμπεται. Τα «αδέλφια του» όχι…

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Ο Άκης παραπέμπεται. Τα «αδέλφια του» όχι…



Με 216 βουλευτές να ψηφίζουν «ναι», 9 να ψηφίζουν «όχι» και 7 να δηλώνουν παρόντες, η Βουλή αποφάσισε την άσκηση ποινικής δίωξης...
κατά του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου, για την υπόθεση των υποβρυχίων.

Στην «Ελευθεροτυπία» της Δευτέρας 6 Ιουνίου 2011, είχε δημοσιευθεί με τίτλο «ο Άκης και τ’ αδέρφια του», κείμενο της Αριστέας Μπουγάτσου όπου μεταξύ άλλων έγραφε: «Την περίοδο που είχαν φρενιάσει με παραγγελίες Ακης, Γιάννος, ΚΥΣΕΑ κ.λπ. και τα «παιδιά των εξοπλισμών» αλώνιζαν στο υπουργείο χωρίς Αμυνα, ο Τύπος σχεδόν σιωπούσε.

Συγκροτήματα και ΜΜΕ, τουλάχιστον τέσσερα, έκαναν δουλειές με όπλα, με lobbing ή νταβατζιλίκι, άλλοι «μισθώνονταν» και ανάλογα διάλεγαν στρατόπεδο οπλεμπόρων.

Εκδότες μισθωμένοι, δημοσιογράφοι-βαποράκια, οι περισσότεροι όμως σιωπηλοί, υποταγμένοι, αδιάφοροι ή φοβισμένοι. Σ’ αυτούς ανάμεσα και fan του Ακη, που δαπανούσε πολλά για δημόσιες σχέσεις, έκανε χάρες και πάντα ήταν προσιτός και ανθρώπινος.

Ηταν ο υπουργός που όλοι τον έλεγαν Ακη και πολλοί ήξεραν ή υποψιάζονταν πως κάτι γίνεται στα σκοτεινά. Ποιοι; Οι σύντροφοι. Ο ξάδελφος. Ο κουμπάρος. Η λομπίστρια, η κυρία επί των δημοσίων σχέσεων. Ο μπατζανάκης, ο κουνιάδος, η συμπεθέρα, η πρώην. Οι δικηγόροι. Οι θεματοφύλακες των off shore. Οι προμηθευτές. Οι συνδικαλιστές. Οι δημοσιογράφοι. Οι επιτελάρχες. Το ΕΠΥΕΘΑ. Οι άνθρωποι του Ακη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι εκδότες-έμποροι. Οι παλιοί του ΠΑΚ. Η παρέα του Μονάχου. Οι πειθήνιοι αρχηγοί. Το Καστρί. κ.ά. Θέλετε και άλλους;»

Όχι, όλοι αυτοί… δεν παραπέμπονται!
http://www.politis-gr.com/?p=18614
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!