Συνταγή για 4 άτομα
Από το: http://xs-recipes.com
Υλικά:
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1 1/2 κουταλιές της σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ,
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, συν επιπρόσθετο για την σχάρα
20 γαρίδες τζάμπο, καθαρισμένες καλά, αφήστε μόνο λίγη από την ουρά στο τέλος
4 ώριμες ντομάτες, μοιρασμένες κατά μήκος
2 μέτριες πράσινες ντομάτες, μοιρασμένες κατά μήκος
Χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές φρέσκο χυμό λάιμ
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο πιπέρι jalapeno (με σπόρους)
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
Προετοιμασία:
Βυθίζουμε 20 ξύλινα σουβλάκια σε μια λεκάνη με νερό για 30 λεπτά.
Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύουμε μαζί το σκόρδο και το τζίντζερ. Μεταφέρουμε το μισό μείγμα σκόρδου σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Βάζουμε μέσα στο μεγάλο μπολ τις καθαρισμένες γαρίδες και ανακατεύουμε μέχρι πάρουν όλες λίγο από το σκορδάτο μείγμα. Σκεπάζουμε το μπολ και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Στο ψυγείο τοποθετούμε και το μέτριο μπολ με το μείγμα σκόρδου που κρατήσαμε από πριν.
Ζεσταίνουμε το γκριλ μας αρκετά και αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Βάζουμε τις ντομάτες μας σε ένα μπολ και περιχύνουμε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά τις ντομάτες να καλυφθούν με το λάδι και τις τοποθετούμε στο ζεστό γκριλ (με την σάρκα να βλέπει προς τα πάνω). Ψήνουμε τις ντομάτες μας για 4-6 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν (οι πράσινες ντομάτες ίσως να χρειαστούν λίγο περισσότερο). Κατεβάζουμε από το γκριλ τις ντομάτες, αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και αφαιρούμε τα σπόρια και την φλούδα και ψιλοκόβουμε την σάρκα. Βάζουμε την σάρκα της ντομάτας στο μέτριο μπολ με το μείγμα σκόρδου. Προσθέτουμε και ανακατεύουμε καλά το χυμό από το λάιμ, το πιπέρι jalapeno, την ζάχαρη, τον φρέσκο κόλιανδρο και το βασιλικό.
Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά τις γαρίδες μας και τις περνάμε στα ξύλινα σουβλάκια. Ψήνουμε στο προθερμασμένο γκριλ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3 λεπτά κάθε πλευρά.
Σερβίρετε τις γαρίδες σας απευθείας από το γκριλ συνοδεύοντας τις με την μεξικάνικη ντοματοσαλάτα. Καλή όρεξη!