tromaktiko: "Πόθεν έσχες" για όλους και για όλα

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

"Πόθεν έσχες" για όλους και για όλα



Σε «βουλευτές και δημοσίους λειτουργούς», και μάλιστα υψηλόβαθμους, μετατρέπονται σε λίγους μήνες...
σύμφωνα με τα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών, το σύνολο σχεδόν των φορολογουμένων, οι οποίοι θα είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν, ηλεκτρονικά, δηλώσεις πόθεν έσχες για το σύνολο σχεδόν των περιουσιακών τους στοιχείων, κινήτρων τε και ακινήτων. Από τραπεζικές καταθέσεις, μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια, επενδύσεις σε κάθε είδους κινητές ή ακίνητες αξίες, συμμετοχές σε επιχειρήσεις, ακόμη και τιμαλφή, θα πρέπει να δηλωθούν και το κυριότερο να αιτιολογηθούν τα χρηματικά ποσά με τα οποία έγινε δυνατή η απόκτησή τους.

Τις προθέσεις του υπουργείου, αποκάλυψε πρόχεες στη διάρκεια της ομιλίας του ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος, δίχως, πάντως, να αποσαφηνίσει πότε θα τεθεί σε εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρο, αφού προηγουμένως απαιτείται, το σχέδιο να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Το πιθανότερο είναι να συμπεριληφθεί στις διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, το οποίο θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή, καλώς εχόντων των πραγμάτων, προς το τέλος του Σεπτεμβρίου για να τεθεί σε εφαρμογή από την 1 Ιανουαρίου 2012 και θα αφορά τα αποκτηθέντα εισοδήματα του τρέχοντος έτους.
dailynews24.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!