tromaktiko: Προφυλακτήρες από... μανιτάρια

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Προφυλακτήρες από... μανιτάρια



Η εταιρεία Ecovative θα συνεργαστεί με τη Ford για τη δημιουργία μερών του αυτοκινήτου όπως ο προφυλακτήρας, από ρίζες μανιταριών.
Η Ecovative δη μιούργησε έναν αφρό ο οποίος μετά από μια ειδική διεργασία μπορεί να αντικαταστήσει τον πολυεστέρα σε διάφορες εφαρμογές.

Το υλικό αυτό βιοδιασπάται μετά από ένα μηνά αφού το θάψουμε στη γη. Οι ρίζες σε συνδυασμό με καλαμπόκι και βρώμη δημιουργούν ένα εξαιρετικά ανθεκτικό υλικό το οποίο μπορεί να αντικαταστήσει τον πολυεστέρα σε σχεδόν όλες τις εφαρμογές. Τα υλικά αναμιγνύονται και στη συνέχεια αφήνονται σε ένα σκοτεινό χώρο να αναπτυχθούν για πέντε μέρες από όπου το υλικό βγαίνει ενωμένο. Στη συνέχεια ψήνονται σε συγκεκριμένες θερμοκρασίες και το τελικό υλικό που προκύπτει πέρα από βιοδιασπώμενο είναι αδιάβροχο και πυρίμαχο. Η Ford ενδιαφέρθηκε για το συγκεκριμένο υλικό και στόχος της είναι να αντικαταστήσει τα περίπου 13 κιλά αφρού με βάση το πετρέλαιο που υπάρχουν σε κάθε αυτοκίνητο με το νέο αφρό μανιταριών. Μέχρι στιγμής ο αφρός χρησιμοποιείται κυρίως για συσκευασίες αλλά η εταιρεία ελπίζει, πέρα από τη συνεργασία με τη Ford, να καταφέρει να δημιουργήσει και εξαρτήματα υπολογιστών.
http://ntenergy.blogspot.com/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!