tromaktiko: Ποιός θα υπογράψει τις απολύσεις στο δημόσιο;

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Ποιός θα υπογράψει τις απολύσεις στο δημόσιο;



Η αντικατάσταση του Γιάννη Ραγκούση από τον Δημήτρη Ρέππα στο υπουργείο των… δημοσίων υπαλλήλων, στον πρόσφατο ανασχηματισμό της Κυβέρνησης, εκτός από την πιστοποίηση της...
ενδυνάμωσης της θέσης του Αρκά πολιτικού και πρώην αρχηγού της ομάδας των «λοχαγών», που βοήθησε τον Κώστα Σημίτη να ανέλθει στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, υπηρετούσε ακόμη μια ισχυρή σημειολογία:

Να καθησυχαστούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι διαβάζουν καθημερινά ότι οδηγούνται σε ανεργία, μέσω απολύσεων, και να μην «τιμωρήσουν» το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, ειδικά αν οι κάλπες στηθούν πρόωρα, εντός του φθινοπώρου.

Ο Δημήτρης Ρέππας άλλωστε ήταν ο μόνος κορυφαίος του Κινήματος που, με το παλαιό… καθεστώς, δηλαδή επί ημερών Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Οικονομικών, βγήκε δημοσίως και ζήτησε κατηγορηματικά να μην υπάρξουν απολύσεις στο δημόσιο.

Σήμερα, ο νέος Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, άφησε με τη σειρά του ανοικτό το ενδεχόμενο απολύσεων. Έσπευσε βέβαια να ξεκαθαρίσει ότι δεν βρίσκεται στις προθέσεις του ΠΑΣΟΚ, και θα αποτελέσει έσχατη λύση, πίσω από τις πολιτικά ισορροπημένες λέξεις όμως, όλοι κατάλαβαν.

Το πραγματικό πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ είναι ποιοι θα αναλάβουν το κόστος να υπογράψουν τις απολύσεις αυτές, ειδικά από τη στιγμή που εκτιμάται ότι θα στραφούν σε βάρος σημαντικής μερίδας της παραδοσιακής εκλογικής βάσης του Κινήματος, που… στριμώχτηκε στο δημόσιο.

Γιατί, η υπογραφή αυτή μπορεί να αποδειχθεί μοιραία και καταστροφική για το μέλλον του… υπογράφοντος.
statesmen.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!