tromaktiko: Λιβύη: “Τρίζει” το κίνημα των αντικαθεστωτικών

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Λιβύη: “Τρίζει” το κίνημα των αντικαθεστωτικών



Οι Λίβυοι εξεγερμένοι διέταξαν σήμερα όλες τις ομάδες των παραστρατιωτικών να διαλυθούν και να συνταχθούν με το...
Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο μετά τη δολοφονία του στρατηγού Άμπντελ Φάταχ Γιούνες, στρατιωτικού ηγέτη των αντικαθεστωτικών.

"Εχει έρθει η ώρα να διαλυθούν αυτές οι ομάδες. Οποιος αρνηθεί να εφαρμόσει αυτή τη διαταγή θα δικαστεί", δήλωσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Μουστάφα Άμπντελ Τζαλίλ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Οι ομάδες της Βεγγάζης θα απορροφηθούν από το υπουργείο Εσωτερικών, πρόσθεσε.
Αυτή η απόφαση ελήφθη δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση από το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της δολοφονίας του στρατηγού Άμπντελ Φάταχ Γιούνες, ο οποίος είχε συνταχθεί τον Φεβρουάριο με τους αντικαθεστωτικούς, ενώ στο παρελθόν ήταν βασικό στέλεχος του καθεστώτος του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι.
Ο στρατηγός Γιούνες δολοφονήθηκε την Πέμπτη από μία ομάδα ένοπλων ανδρών που είχε αναλάβει να τον μεταφέρει από τη γραμμή του μετώπου στην Μπρέγκα, πίσω στη Βεγγάζη προκειμένου δώσει απαντήσεις για στρατιωτικά θέματα, όπως είχε επισημάνει ο Άμπντελ Τζαλίλ την Πέμπτη το βράδυ.
Ενα άλλο μέλος του Συμβουλίου, ο Άλι Ταρχούνι, δήλωσε σήμερα ότι οι άνδρες που επιτέθηκαν στον Γιούνες ήταν μέλη της παραστρατιωτικής ομάδας Τζάρα Ιμπν αλ Ομπέιντι.
Ο Ταρχούνι πρόσθεσε ότι οι παραστρατιωτικές ομάδες της Βεγγάζης έχουν τρεις επιλογές: να συνταχθούν με τις ένοπλες δυνάμεις των εξεγερμένων στο μέτωπο, να συνταχθούν με τις δυνάμεις ασφαλείας στην πόλη ή να παραδώσουν τα όπλα.
Εξάλλου οι εξεγερμένοι επέκριναν τα μέσα ενημέρωσης για τον τρόπο με τον οποίο παρουσίασαν τη δολοφονία του Γιούνες. "Δημοσιεύθηκαν ανεύθυνες πληροφορίες. Είναι απαράδεκτο", δήλωσε ο Μαχμούντ Σάμαμ, εκπρόσωπος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου.
Ο Σάμαμ αναφερόταν κυρίως στις πληροφορίες, κυρίως του τηλεοπτικού δικτύου της Λιβύης αλ Χούρα (Ελέυθερη Λιβύη), σύμφωνα με τις οποίες για τη δολοφονία του Γιούνες ευθυνόταν η ομάδα "17η Φεβρουαρίου". Ο Άμπντελ Τζαλίλ διέψευσε σήμερα οποιαδήποτε εμπλοκή της ομάδας αυτής.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!