tromaktiko: Απάντηση στο: "Περί επεισοδίων"

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Απάντηση στο: "Περί επεισοδίων"



Ωραία μυαλά και ιδέες! 
Φίλτατε αναγνώστη όλοι έχουμε την ευθύνη μας, αλλά να σε ρωτήσω μερικά πολύ απλά....
 Αφορα το http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/07/blog-post_72.html
Θα έχεις παρατηρήσει ότι ο βανδαλισμός συμβαίνει ΠΑΝΤΑ υπό ορισμένες συνθήκες. Ένα μήνα τώρα δεν είχε ανοίξει ρουθούνι και εντελώς ‘’τυχαία’’ τα επεισόδια έγιναν όταν έγινε η γενική απεργία (21/6) και η πορεία για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου (28-29/6). Δεύτερο, όταν σε μια ειρηνική πορεία παρευρίσκονται άνθρωποι χωρίς οπλισμό, τι θα περίμενες να κάνουν όταν βλέπουν κάποια ομάδα με ρόπαλα και ξύλα? Εγώ θα οπισθοχωρούσα, όπως το έχω κάνει, όπως θα οπισθοχωρούσαν και πολλοί άλλοι. Τρίτον, η αστυνομία θα μπορούσε να τους είχε συλλάβει εδώ και πολύ καιρό τώρα, αλλά είναι δικά τους παιδιά και έχουν το σχέδιο τους όταν τους αφήνουν να αλωνίζουν ανενόχλητοι. Τέταρτον, έχεις ακούσει τόσα χρόνια να έχουν συλλάβει κάποιον ‘’κουκουλοφόρο’’ και να πουν ‘’Κύριοι πιάσαμε αυτούς τους ταραχοποιούς επ’ αυτοφώρω’’. Όσες φορές έχω κατέβει σε πορεία (λίγες μεν αλλά έχω σχηματίσει μια άποψη), μόνο γερόντια έχω δει να βαρόνε, κοπελίτσες και κάτι τύπους που μοιάζουν με κομμουνιστές (μαλλιάδες και με κόκκινα ρούχα).
Πίστεψε με, έχω καθίσει πολλές φορές και το έχω σκεφτεί το θέμα. Δεν έχω τίποτα να χωρίσω με την αστυνομία. Όταν βλέπω όμως ότι δεν κάνουν την δουλεία, όταν κάνουν τα στραβά ματιά, όταν αφήνουν κάποιους να τα καταστρέφουν περιούσιες, όταν βγαίνουν στις ειδήσεις και με δελτία τύπου να προσπαθούν να διαψεύσουν και να κουκουλώσουν τα όσα είδαμε αρκετοί χιλιάδες διαδηλωτές τότε αρχίζω να εξοργίζομαι και να πιστεύω ότι η αστυνομία είναι μέρος του συστήματος που πρώτο τους μέλημα είναι να προστατεύουν τους πολιτικούς και όχι το ΣΥΝΤΑΓΜΑ και τους νομούς όπως έχουν ορκιστεί.
Εσύ πιστεύεις ότι μέχρι τώρα έχουν προστατέψει το Σύνταγμα της Ελλάδος? Τόσοι πολιτικοί και αυλικοί έχουν καταχραστεί δημόσιο χρήμα και δεν έχω ακούσει ούτε καν να περάσουν έξω από το δικαστήριο.

Όχι μόνο εμεις, αλλά και εσυ ψηφισες. Προσωπικά, δεν έχω ψηφίσει ποτέ κανένα από τα δυο μεγάλα κόμματα γιατί τις ίδιες αερολογίες λένε (δεν θα επεκταθώ σε αυτό). Άποψη μου, είναι ότι σας έχουν καταντήσει σαν προσωπικούς φρουρούς. Αρκετά χρόνια τώρα νοιώθω ότι δεν διασφαλίζετε την ομαλή λειτουργιά του κράτους αλλά την ομαλή λειτουργιά της Βουλής και των πολιτικών ΜΟΝΟ. Ξέρω, εντολές παίρνετε και εσείς (άλλοι μπορεί να λειτουργούν έτσι και από μονοί τους), αλλά κάτι πρέπει να κάνετε. Σας αρέσει που έχετε καταφέρει να στρέψετε ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας εναντίον σας? Έμενα προσωπικά όχι. Θέλω μια αστυνομία που να προστατεύει τον πολίτη και όχι τον πολίτικο. Όλα αυτά που προσπαθούν και έχει καταφέρει να περάσει το ΠΑΣΟΚ, καταλύει το ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ για τα όποια έχει ορκιστεί πίστη και διαφύλαξη!! Κάνω λάθος?!?

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!