tromaktiko: Γρ. Αποστολάκος: Η ασυνεννοησία των υπουργών ταλαιπωρεί τους λεωφορειούχους

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Γρ. Αποστολάκος: Η ασυνεννοησία των υπουργών ταλαιπωρεί τους λεωφορειούχους



Πάνω από 15 λάκωνες ιδιοκτήτες λεωφορείων δημοσίας χρήσης του ΚΤΕΛ περιμένουν ακόμα την καταβολή των κρατικών επιδοτήσεων για την... αντικατάσταση των λεωφορείων τους, στην οποία προχώρησαν εκμεταλλευόμενοι σχετική ευνοϊκή διάταξη.
Φέρνοντας το θέμα στη Βουλή με επίκαιρη ερώτηση, ο βουλευτής Λακωνίας της ΝΔ κ. Γρηγόρης Αποστολάκος ανέφερε πως στη βάση των διατάξεων των Νόμων 2963/2001 και 3717/2008 για την αντικατάσταση λεωφορείων δημοσίας χρήσης που είναι ενταγμένα σε ΚΤΕΛ ΑΕ, εκατοντάδες ιδιοκτήτες λεωφορείων από ολόκληρη την Ελλάδα προχώρησαν στη νόμιμη αντικατάσταση των λεωφορείων τους, θεωρώντας ως νομοταγείς πολίτες πως έχουν εξασφαλίσει τη σχετική κρατική επιδότηση.
«Μόνο στο νομό Λακωνίας χρήση των ευεργετικών νομοθετικών διατάξεων έκαναν πάνω από 15 ιδιοκτήτες λεωφορείων του τοπικού ΚΤΕΛ. Ωστόσο και παρά το μεγάλο χρονικό διάστημα που έχει παρέλθει έκτοτε, οι δικαιούχοι του προγράμματος δεν έχουν λάβει ακόμη τις επιδοτήσεις», σημείωσε ο βουλευτής και τόνισε πως «η κρατική ασυνέπεια και η αδικαιολόγητη καθυστέρηση έχουν προκαλέσει σοβαρότατα προβλήματα στους δικαιούχους, που δικαίως ζητούν άμεσα την καταβολή των επιδοτήσεων».
Απαντήσεις για το ίδιο θέμα είχε ζητήσει ο κ. Αποστολάκος και σε προγενέστερη αναφορά του τον περασμένο Μάιο. Τότε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Ι. Μαγκριώτης είχε απαντήσει πως έχουν διατεθεί 118.000.000 ευρώ και για τυχόν νέα σχετική πίστωση αρμόδιο είναι το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Από το τελευταίο όμως, ο τότε υφυπουργός κ. Π. Ρήγας σημείωνε στη δική του απάντηση πως αρμόδιο για το θέμα είναι αποκλειστικά το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
«Η ασυνεννοησία και η εκατέρωθεν επίρριψη ευθυνών μεταξύ των υπουργών επιτείνει την έντονη ανησυχία, την οργή και την απογοήτευση των θυμάτων της ανεύθυνης και ανερμάτιστης αυτής κυβερνητικής πολιτικής, δηλαδή τους ιδιοκτήτες λεωφορείων ΚΤΕΛ», σχολίασε τέλος ο βουλευτής Λακωνίας.
Στην παρούσα φάση, ζήτησε να ενημερωθεί για τους λόγους για τους οποίους δεν έχει καταβληθεί ακόμα το σύνολο των επιδοτήσεων στους δικαιούχους ιδιοκτήτες των λεωφορείων, καθώς και για τις άμεσες ενέργειες στις οποίες πρόκειται να προβούν οι αρμόδιοι υπουργοί, προκειμένου να καταβληθούν οι επιδοτήσεις στους δικαιούχους;
http://www.lakonikos.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!