tromaktiko: Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη ευχαριστεί το Ρέθυμνο

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη ευχαριστεί το Ρέθυμνο



Με θερμά λόγια, η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, με επιστολή που του απέστειλε, ευχαρίστησε το δήμαρχο κ. Γιωργη Χ. Μαρινάκη και τους ανθρώπους του Ρεθύμνου... τους συμπατριώτες της, όπως η ίδια τους αισθάνεται και τους αποκαλεί, για τη φιλοξενία και την αγάπη με την οποία την περιέβαλαν κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην πόλη του Ρεθύμνου, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο δήμος Ρεθύμνης για την παρουσίαση του βιβλίου της «Μελετώντας τις προκλήσεις της Γυναικείας Ταυτότητας-Αναζητήσεις στη Μινωϊκή εποχή».

Η επιστολή της κ. Βαρδινογιάννη, έχει ως εξής:

«Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε

Με την ευκαιρία της χθεσινής ιδιαίτερα σημαντικής και συμβολικής ημέρας, τόσο για μένα όσο και για την οικογένειά μου, νιώθω την ανάγκη να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για την ευγενική σας πρόσκληση, τη ζεστή σας φιλοξενία και τη συμβολή σας στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης που γέμισε τον σύζυγό μου κι εμένα συγκίνηση και υπερηφάνεια, καθώς βρεθήκαμε ξανά στην αγαπημένη μας Κρήτη, στο ιστορικό Ρέθυμνο, ανάμεσα σε φίλους και συμπατριώτες μας.

Οι εκδηλώσεις αγάπης που δεχθήκαμε, από όλους όσους μοιράστηκαν μαζί μας αυτές τις στιγμές, μας έκαναν να αισθανθούμε τις αναμνήσεις να ζωντανεύουν και ανακαλέσαμε με βαθιά νοσταλγία το παρελθόν από τα παιδικά και νεανικά μας χρόνια στον ευλογημένο και ιερό για εμάς αυτό τόπο.

Ήταν μια ημέρα μοναδική, που θα μείνει χαραγμένη στη σκέψη μου και στην καρδιά μου και ταυτισμένη για πάντα με την ελληνική έκδοση του βιβλίου μου το οποίο υποδέχτηκε και αγκάλιασε με τόσο συγκλονιστικό τρόπο ο λαός της Κρήτης.

Θα ήθελα επίσης να σας ευχαριστήσω για το εξαιρετικό αντίγραφο των «Δύο Μελισσών» που μου προσφέρατε και θα μου θυμίζει κάθε στιγμή της χθεσινής ημέρας, καθώς και για τις υπέροχες γκραβούρες και τα βιβλία για το Ρέθυμνο, τον πολιτισμό του και τις παραδόσεις του που σκεφτήκατε τόσο ευγενικά να μας δώσετε. Φεύγοντας, πήραμε μαζί μας όλες αυτές τις αναμνήσεις, τις ευχές όλων σας και τη θετική ενέργεια του αγαπημένου μας νησιού. Και πάλι σας ευχαριστώ!

Σας εύχομαι υγεία, δύναμη και δημιουργία στη ζωή σας και στο σημαντικό έργο που επιτελείτε στο Δήμο Ρεθύμνης και στο πλευρό των συμπατριωτών μας.

Με φιλικούς χαιρετισμούς και εκτίμηση
Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη».
rethnea.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!