tromaktiko: Ο κύβος ερρίφθη από τον Βενιζέλο: η επιλεκτική χρεοκοπία δεν είναι χρεοκοπία!

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Ο κύβος ερρίφθη από τον Βενιζέλο: η επιλεκτική χρεοκοπία δεν είναι χρεοκοπία!



Και επισήμως πλέον η χώρα πάει σε επιλεκτική χρεοκοπία! Και μπορεί στην κυβέρνηση να ψάχνουν το … αμπαλάζ και τις… σωστές λέξεις για την χρεοκοπία, οι αγορές όμως και οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχει… ολίγον χρεοκοπία!
Μιλώντας στην ολομέλεια της βουλής, ο κ. Βενιζέλος ομολόγησε πως πάμε φουλ για χρεοκοπία, αλλά όπως ισχυρίστηκε η επιλεκτική χρεοκοπία δεν είναι χρεοκοπία και δεν πρόκειται να υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα.
Ο πρωθυπουργός μιλώντας στο υπουργικό παρατήρησε ότι τις τελευταίες ημέρες οι εταίροι στην Ευρώπη, «όλο και πιο πολύ μιλούν και πιέζουν για συνολικές λύσεις», καθώς πλέον «βλέπουν κατάματα την αλήθεια» ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό, αλλά «ένα ευρύτερο και δομικό πρόβλημα για το μέλλον των ευρωπαϊκών χωρών».

«Στόχος μας» πρόσθεσε, «είναι η όσο το δυνατόν ελάφρυνση του βάρους που σήμερα σηκώνουν ο Έλληνας και η Ελληνίδα. Στόχος επίσης είναι να πάμε από μια Ελλάδα των ελλειμμάτων, σε μια Ελλάδα παραγωγής και δημιουργίας και πλεονασμάτων».

Τέλος, επισήμανε ότι δεν πρέπει να επιτραπεί ο καιροσκοπισμός σε κανέναν, «συγχέοντας σκόπιμα την ορολογία που χρησιμοποιούν οι οίκοι αξιολόγησης στις τεχνικές κατατάξεις τους, με καταστάσεις επώδυνες για την πραγματική οικονομία και τους πολίτες».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!