tromaktiko: Χρήσιμη ασφαλώς ενέργεια για τη Χώρα και την επόμενη μέρα μετά την απομάκρυνση αυτής της επικίνδυνης Κυβέρνησης

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Χρήσιμη ασφαλώς ενέργεια για τη Χώρα και την επόμενη μέρα μετά την απομάκρυνση αυτής της επικίνδυνης Κυβέρνησης



Με την ψήφιση και του σχετικού Εφαρμοστικού Νόμου, ολοκληρώθηκε χθες, το «Μεσοπρόθεσμο έγκλημα» σε βάρος της προοπτικής της Ελληνικής Κοινωνίας του Ευρωπαϊκού κεκτημένου..
της οικονομικής βιωσιμότητας και της ανεξαρτησίας της Χώρας.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ σχεδόν στο σύνολό της-με μια και μόνο εξαίρεση-στήριξε σε όλες τις πτυχές του, τις πρωτοφανείς ρυθμίσεις του «Μνημονίου 2», που λεηλατούν και εξαθλιώνουν το Λαό, εκχωρώντας τα πάντα σε δανειστές, καιροσκόπους, μαυραγορίτες.

Αποδεικνύοντας ότι, για τις ακατονόμαστες πολιτικές που εφαρμόζουν ως πολιτικός Χώρος, υπαίτια και υπόλογη δεν είναι μόνο η Κυβέρνησή τους ή τα πρόσωπα που την απαρτίζουν, αλλά το κόμμα και η παράταξή τους συνολικά.

Χρήσιμη ασφαλώς ενέργεια για τη Χώρα και την επόμενη μέρα μετά την απομάκρυνση αυτής της επικίνδυνης Κυβέρνησης, ήταν η καταψήφιση από τη Νέα Δημοκρατία, πολλών από τις κατάπτυστες προβλέψεις του Εφαρμοστικού Νόμου.

Συγκεκριμένα από πλευράς μείζονος Αντιπολίτευσης ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ:
  • Η πρόβλεψη να πουλάμε ότι υποδεικνύει η Τρόικα, στην τιμή που κάθε φορά θα αποφασίζει.
  • Η εκμετάλλευση των νέων εργαζόμενων ηλικίας μέχρι και 25 ετών.
  • Η λαίλαπα των φορολογικών μέτρων, που «εξασφαλίζει» στην Ελληνική Οικονομία μόνιμη ύφεση και βέβαιη χρεοκοπία.
  • Η άρση οποιουδήποτε περιβαλλοντολογικού, αρχαιολογικού ή καταστατικού κωλύματος που τυχόν παρουσιάζουν τα προς πώληση Δημόσια περιουσιακά στοιχεία.


Όμως επίσης ακατανόητη και απογοητευτική, είναι η σύμπλευση του Κόμματος της μείζονος αντιπολίτευσης σε ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΚΟ και Οργανισμών, απολύσεις, εργασιακή εφεδρεία και…ΑΣΕΠ.
  • Ακατανόητη γιατί, αφενός η Ιδεολογία του Ριζοσπαστικού Φιλελευθερισμού δεν δέχεται το «ξεπούλημα των πάντων», αφετέρου διότι όταν ως Κόμμα πιστεύεις ότι το «Μεσοπρόθεσμο» οδηγεί τη Χώρα μια ώρα αρχύτερα στη χρεοκοπία, ποιος είναι ο λόγος που σε οδηγεί να συναινείς – λίγο πριν τη χρεοκοπία – στο «σκότωμα» των «ασημικών»;
  • Απογοητευτική γιατί, φαίνεται ότι στο βωμό της «αξιοπιστίας», θυσιάστηκαν «τα θέλω» χιλιάδων Εργαζόμενων, που έχουν πλέον εναποθέσει τις ελπίδες και τις προσδοκίες τους στο Κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και προσωπικά στον Πρόεδρό του κ. Αντώνη Σαμαρά.


Εμείς ως Παράταξη, γίναμε από χθες δέκτες των εύλογων διαμαρτυριών των συνδικαλιστικών μας στελεχών, των φίλων και των ψηφοφόρων της ΔΑΚΕ, αλλά και όλων των απλών εργαζόμενων, για την υπερψήφιση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων κλπ, από την Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Εμείς ως ΔΑΚΕ-ΕΛΤΑ, είμαστε αποφασισμένοι και υποχρεωμένοι από το ρόλο μας ως Συνδικαλιστική Παράταξη να εκπροσωπούμε τα συμφέροντα του κόσμου της μισθωτής εργασίας και να κάνουμε τις ενέργειες και τις επαφές εκείνες που θα αναδείξουν στα μάτια όλων, το λάθος.

Πιστεύουμε ότι από πλευράς ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, θα υπάρξουν τα αντανακλαστικά εκείνα που θα της επιτρέψουν να βάλει τις απόψεις της που αφορούν ιδιωτικοποιήσεις κλπ, σε διαδικασία ταχείας αναθεώρησης.
Διαφορετικά πολύ φοβόμαστε ότι ο επόμενος Σεπτέμβρης και οι εξελίξεις που αναμένονται μετά το μήνα αυτό, πιθανότατα θα τη βρουν χωρίς την, κατά την άποψή μας κρίσιμη για την κυβερνητική της προοπτική, συμπαράσταση των Εργαζόμενων γενικότερα και των Ταχυδρομικών ειδικότερα.


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ
(ΔΑΚΕ – ΕΛΤΑ)
Ζήνωνος 7- 9 104 31 ΑΘΗΝΑ τηλ. 210- 5234001
http://www.dake-elta.eu
Αθήνα 01- 07 - 2011
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!