Επίσης, σε ερώτημα για το ύψος των κεφαλαίων που θα υποχρεωθούν να παρέχουν οι γαλλικές τράπεζες και τι θα κοστίσει στους Γάλλους καταθέτες, με δεδομένο ότι προβλέπεται μια ζημιά της τάξεως του 20%, ο κ. Περόλ απάντησε:
“Στο σύνολο των 50 δισ ευρώ που εμπλέκονται οι ιδιώτες πιστωτές, με βάση το νέο πρόγραμμα στήριξης, οι γαλλικές τράπεζες συμμετέχουν με ποσό ελαφρώς μεγαλύτερο των συνολικά 10 δισ ευρώ, έως το τέλος της ωριμότητας όλων των ομολόγων έως το 2050”, ενώ πρόσθεσε “η Ελλάδα αντιπροσωπεύει ένα πολύ μικρό ποσοστό στην ευρωζώνη, μόλις το 2,5% του ΑΕΠ της ευρωζώνης”.
Στο σύνολο των οικονομικών δεσμεύσεων των γαλλικών τραπεζών έναντι της ευρωζώνης, η Ελλάδα είναι κάτι πολύ μικρό” δήλωσε ο Περόλ, φέρνονταας ως παράδειγμα τον όμιλο που προεδρεύει, BPCE, ο οποίος όπως είπε έχει ισολογισμό 1.050 δισ ευρώ, η δε έκθεσή του στην Ελλάδα είναι 1,2 δισ ευρώ ήτοι πολύ μικρή. Εάν πάρουμε το 20 % και το θέσουμε στο αποθεματικό είναι ένα ποσό εντελώς απορροφήσιμο από τον όμιλο, κάτι αντίστοιχο και για τις άλλες τράπεζες. Υποστήριξε, επίσης, ότι τα αποθέματα στις γαλλικές τράπεζες είναι απείρως μεγαλύτερα από τα συζητούμενα ποσά για την Ελλάδα.
Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Περόλ είναι γνωστός και ως πρώην σύμβουλος του Νικολά Σαρκοζί και “αρχιτέκτονας του οικονομικού προγράμματος” του γάλλου προέδρου.