tromaktiko: Μια άλλη άποψή...

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Μια άλλη άποψή...



Ολοι ξερουμε πως οι Τουρκοι ηταν και μπορει ακομη να ειναι βαρβαρος λαος, ολοι ξερουμε πως εκαναν πολλα ασχημα πραγματα που μονο αηδια προκαλουν... ενταξει και οι Βουλγαροι τα ιδια εκαναν και οι Γερμανοι εκαναν πολλα αισχη.
Το να δειχνουμε ομως με το δαχτυλο συνεχεια μονο τους αλλους ειναι τραγικο λαθος. Δεν νομιζω πως ειναι σωστο να βλεπουμε τα παντα μονοπλευρα και στερεοτυπικα.
"Εμεις δωσαμε στην υπολοιπη Ευρωπη και τον Κοσμο τα φωτα του πολιτισμου κ της Δημοκρατιας", σωστα, αλλα απ' οτι ξερω, αυτα... δεν τα δωσαμε εμεις οι σημερινοι Ελληνες, αυτα τα ωραια πραγματα τα εδωσαν οι Αρχαιοι Ελληνες.
Ναι θα πρεπει να ειμαστε περηφανοι που ειμαστε κληρονομοι μιας χωρας, ενος μεγαλου πολιτισμου και μιας μεγαλης Ιστοριας που δεν υπαρχει πουθενα αλλου στο κοσμο. Αλλα αυτο δεν σημαινει πως πρεπει να "την λεμε" σε αλλους λαους με φρασεις οπως "εμεις σας δωσαμε αυτο, εκεινο και χωρις εμας ακομη θα περπατουσατε στα 4" και αλλα διαφορα.
Εγω πιστευω πως εμεις σημερα εχουμε αλλαξει ως χωρα, ως λαος, ως Ελληνες κ ιδιως ως ανθρωποι. Πιστευω πως εχουμε καταφερει με την "Δημοκρατια" μας να καταστρεψουμε αυτη την χωρα κ να την καταντησουμε τη χωρα των κοροιδων, επειδη καποιοι μας κανουν ο,τι γουσταρουν εδω και πολλα χρονια.
22 ετων ειμαι, δεν εχω ζησει πολλα, αλλα απο τον παππου μου, τον πατερα μου και αρκετους αλλους ξερω το τι γινοταν τοσα χρονια και τωρα φτασαμε εδω που φτασαμε εξαιτιας καποιων "γραβαταδων" που ο ελληνικος λαος τους εδινε συνεχεια "ψηφο εμπιστοσυνης" (ας το πω ετσι).
Αυτα τα λαθη φιλες κ φιλοι μου απο το 2010 πιστευω πως τα πληρωνουμε αρκετα ακριβα και θα τα πληρωσουμε ακομη πιο ακριβα τα επομενα χρονια αν δεν αλλαξουμε ριζικα.
Δεν εχω σπουδασει σε ΤΕΙ ή Πανεπιστημιο, σπουδες ως διασωστης εχω τελειωσει μονο, αλλα βλεπω πολλα αλλα παιδια στην ηλικια μου αλλα και μεγαλυτερης ηλικιας που εχουν πτυχιο Πανεπιστημιου, αλλα δυστυχως δεν μπορουν να βρουν δουλεια και να εξασκησουν το επαγγελμα/επιστημη που σπουδασαν με αποτελσμα σε λιγο καιρο να αναγκαστουν να μεταναστευσουν στο εξωτερικο για μια καλυτερη ζωη.
Πρεπει να κανουμε κατι επιτελους σε αυτη τη χωρα, δεν παει αλλο...
Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!