tromaktiko: "Ακόμη κι αν μας έσβηναν όλο το χρέος, πάλι θα είχαμε πρόβλημα"

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

"Ακόμη κι αν μας έσβηναν όλο το χρέος, πάλι θα είχαμε πρόβλημα"



Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μετά τη σύσκεψη που είχε με φορείς του νομού Άρτας την οποία επισκέφτηκε την Παρασκευή, υπογράμμισε πως:
«Τώρα είναι η ώρα να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις, αφήνοντας οριστικά πλέον πίσω το παρασιτικό παρελθόν»
Όπως είπε η χώρα απέφυγε τη χρεοκοπία, μετά τις πρόσφατες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης.
«Ακόμη κι αν μας έσβηναν όλο το χρέος, πάλι θα είχαμε πρόβλημα, αφού δεν θα μπορούσαμε να πληρώσουμε τις τρέχουσες δαπάνες, χωρίς να καταφύγουμε σε δανεισμό», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως «Δίνουμε σε διεθνές επίπεδο τη μάχη για το ευρωομόλογο, για να χτυπήσουμε τους φορολογικούς παραδείσους, τη μάχη για τους οίκους αξιολόγησης. Εκείνο που προέχει για την κυβέρνηση είναι η προώθηση των απαιτούμενων αλλαγών και η εφαρμογή του νέου αναπτυξιακού μοντέλου.».
«Η γεωργία είναι συγκριτικό πλεονέκτημα για την Ελλάδα και πρέπει να αναπτυχθεί ο αγροτοδιατροφικός τομέας, στον οποίο η Ήπειρος έχει τεράστιες δυνατότητες, για να επενδύσει σε ποιοτικά προϊόντα», είπε ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε σχετικές επισημάνσεις των ομιλητών που είχαν προηγηθεί.
Νωρίτερα, τις προτάσεις και τα αιτήματα των φορέων της Άρτας και της ευρύτερης περιοχής της Ηπείρου, κατέγραψαν τα μέλη του κυβερνητικού κλιμακίου που συνόδευαν τον πρωθυπουργό.
Ειδικότερα, ο υπουργός Ανάπτυξης, όπως και ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, εμφανίστηκαν αισιόδοξοι για το ξεμπλοκάρισμα της προώθησης του οδικού άξονα της Ιόνιας Οδού.
«Έχουν εξασφαλιστεί όλα τα χρήματα για τις απαλλοτριώσεις», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, ενώ ο κ. Μαγκριώτης είπε ότι «θα υπάρξουν καλά νέα πριν βγει το καλοκαίρι» από τις διαπραγματεύσεις που γίνονται με τις τράπεζες, οι οποίες νιώθουν πλέον περισσότερο ασφαλείς μετά την πρόσφατη απόφαση της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!